Međimurje Press
OpćineVijesti

U Gornjem Mihaljevcu u planiranom roku završen projekt energetske obnove zgrade Doma kulture!

U cilju poboljšanja razine javnih usluga, energetske učinkovitosti, i ugodnijeg života stanovništva na području Općine Gornji Mihaljevec i uz pomoć sredstava europskih fondova i resornih ministarstava, Općina Gornji Mihaljevec uspješno je i u planiranom roku završila projekt energetske obnove zgrade Doma kulture na adresi Gornji Mihaljevec 74.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.349.606,78 kuna, od čega sufinanciranje EU iznosi 1.434.302,52 kn. Osim sufinanciranja EU i resornih provedbenih tijela, projekt je u iznosu od 645.000,00 kn financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata, a Općina Gornji Mihaljevec uložila je i vlastita sredstva u preostalom iznosu ukupne vrijednosti projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ‘’Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’’

Projekt je proveden u razdoblju od veljače 2019. do veljače 2021. godine. Nakon uspješno završene izrade projektne dokumentacije i potpisanog Ugovora o sufinanciranju, pristupilo se samom izvođenju radova energetske obnove koji su završeni u rujnu 2020. godine.

U svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti, a sukladno izrađenoj projektnoj dokumentaciji, izvedeni su radovi rekonstrukcije (toplinske izolacije) vanjskih zidova pročelja, sanacije izvedbe toplinskih mostova u skladu s tehničkim mogućnostima izvedbe, djelomične zamjene stolarije ovojnice, dodatne toplinske izolacije stropa prema tavanu izvedbom spuštenih stropova, te zamjene dijela podova na tlu s toplinskom izolacijom.
Radovima iz glavnog projekta potreba za toplinskom energijom za grijanje zgrade u odnosu na postojeće stanje smanjila se za 84.237,73 kWh/a, odnosno za 63,47 %, te je zgrada dovodena u energetski razred B. Također, emisija CO2 projektom se smanjuje za 53,65 %. Energetska obnova doprinjela je smanjenju režijskih troškova, smanjenju troškova održavanja, poboljšanju toplinske ugodnosti i poboljšanju samog stanja zgrade.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja