Međimurje Press
Sport+Županija

Tehnix d.o.o. treći je partner projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022.

Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja nosi prestižan naslov Europske regije sporta, i to za 2022. godinu. Podršku projektu iskazuju domaći gospodarstvenici i poduzetnici, a među njima je i kompanija Tehnix, svjetski lider u razvoju i proizvodnji novih proizvoda i tehnologija za zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Predsjednik kompanije Đuro Horvat čitav je život posvetio zbrinjavanju otpada. Među brojnim, čak svjetskim nagradama i priznanjima koje je osvojio, valja istaknuti nagradu Udruge inovatora Hrvatska 2019. godine za EKOMUNAL TEHNIX – specijalno komunalno vozila za sakupljanje i odvoz komunalnog otpada koje je proglašeno inovacijom godine. Danas vodeća inovativna eko industrija, više od 2 desetljeća ulagala je u sustav razvoja MO-BO-TO tehnologije, reciklažnog sustava za koji ne treba deponija, što predstavlja ogromni napredak u održivom gospodarenju komunalnim otpadom. Osim inovativnosti u poslovanju, primjer su drugima i u odnosu prema radnicima i lokalnoj zajednici. „Velik naglasak stavljamo na  odnos prema svakom radniku, posebice kroz socijalnu komponentu. Uveli smo moderni sustav radnog vremena kako bi omogućili svojim djelatnicima da se vikendom što više posvete sportu, prirodi i kulturi, a istovremeno godinama sudjelujemo u razvoju lokalne sportske infrastrukture te podupiremo rad udruga i klubova. Stoga nam je izuzetna čast što smo sudionici ovog značajnog projekta kroz koji radimo vlastiti iskorak prema ulaganjima u razvoj sporta i kulture u Međimurju.“, poručio je predsjednik kompanije Đuro Horvat pritom pohvalivši projekt Europske regije sporta kao odličan pothvat prema promociji Međimurja kao destinacije zdravog života.

Kompanija Tehnix nevjerojatan uspjeh ostvaruje na europskom i svjetskom tržištu, što direktno doprinosi imidžu Općine Donji Kraljevec i Međimurske županije, naglasio je načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat. U okviru kompanije djeluje i hotel Kralj koji osim smještajnih i ugostiteljskih usluga nudi  i brojne druge mogućnosti, između ostalog i za bavljenje sportom – od teniskog terena, preko travnatog terena za nogomet i vanjskog šetališta s mogućnošću iznajmljivanja bicikla, sve do golf vježbališta te bazena, čime je podrška Tehnixa Europskoj regiji sporta 2022.  još vrjednija s obzirom na brojne programe i aktivnosti koji će se provoditi u okviru projekta, na što se osvrnula pročelnica UO za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić.

Kao predvodnik i primjer regiji u svom području djelovanja, kompanija Tehnix u mnogočemu je slična Međimurskoj županiji i projektu Europske regije sporta. „Tehnix je na hrvatskom i europskom tržištu sinonim za liderstvo u eko industriji te predstavljaju sliku gospodarstva kakvo želimo razvijati u Hrvatskoj kada govorimo o novim idejama i pristupu radnicima, a i naše Međimurje pozicionirano je kao primjer drugim županijama u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu i drugim područjima. Druga komponenta koja nam je zajednička je inovativnost jer je Međimurska županija prva županija koja nosi titulu Europske regije sporta.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec dodavši da se Međimurje iznimno ponosi uspjesima koje Tehnix postiže. „To su rezultati koje želimo poticati širom županije te upravo oni pridonose pozicioniranju Međimurja kao uspješne županije. I projekt Europske regije sporta zasigurno će doprinijeti imidžu Međimurja u Europi jer ćemo ovu titulu iskoristiti za ulaganje u sportsku infrastrukturu, organizaciju manifestacija, kao poticaj mladima da se bave sportom i kao poticaj profesionalnim sportašima, a u konačnici će donijeti korist razvoju turizma i gospodarstva.“

Sporazum o suradnji u sjedištu Tehnixa u Donjem Kraljevcu potpisali su župan Matija Posavec, predsjednik kompanije Đuro Horvat te predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić, koji je istaknuo da je velika čast što kompanija Tehnix podupire projekt: „Ova donacija i suradnja kompanije Tehnix za međimurski sport nije prva , a siguran sam da nije ni zadnja jer je njihovo ulaganje u lokalnu zajednicu, sportske klubove i udruge, od onih najmanjih do najvećih, neizmjerno vrijedno te im u ime cijele sportske obitelji Međimurja na tome zahvaljujem.“

(Elrna Govedić)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja