Međimurje Press
Županija

Prijenos vlasništva

U Maloj vijećnici Međimurske županije danas je potpisan Ugovora o prijenosu prava vlasništva nekretnine depadansa Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na Međimursku županiju.

Nakon radnog sastanka na kojem su uz župana Matiju Posavca  nazočili  ravnatelj HZMO Ivan Serdar, pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom Miljenko Cvitanović, pročelnica upravnog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec Štefica Martinez, dane su kraće izjave novinarima.

-Nekretnina je donirana u vrijednosti od 28 milijuna kuna, a sve to omogućuje bržu i efikasnu provedbu socijalnih komponeneti kao što smo već ranije otvorili Dnevni centar za starije i nemoćne, ali i posebnu prostoriju za rad s osobama koje boluju od alzheimerove bolesti. Posebno želim spomenuti, da s obzirom na veliki interes i liste čekanja starijih osoba kod nas, izgradimo još jedan Dom umirovljenika.  Iskoristi smo priliku da razmotrimo i praćenje politike mirovina i moram reći da je Međimurska županija vodeća u Hrvatskoj u odnosu na radno aktivno stanovništvo na broj umirovljenika. Trenutni prosjek u državi je 1,32, a u Međimurju 1,71 u odnosu na prošlu godinu imamo 717 više zaposlenih. Prošle godine bilo je 25.190 korisnika mirovina, a danas ih je 25.102, što je za 88 korisnika manje. Nepovoljan je iznos mirovina pa svako povećanje mirovina nailazi na našu podršku – istaknuo je tom prilikom župan Matija Posavec. 

Želi se ovim činom omogućiti županiji, koja se 11 po redu s kojom potpisujemo prijenos vlasništva, koja je kao osnivač i dosada vodila brigu o održavanju tih domova, da lakše i jednostavnije može aplicirati na europske fondove, ali mogućeg i povećanja kapaciteta domova – dodao je Ivan Serdar.

(rd)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja