Međimurje Press
Humanitarno

Ostavite neizbrisiv trag u odrastanju djece bez roditelja!

Povodom kampanje ‘Ostavi Neizbrisiv Trag’, Udruga SOS Dječje selo Hrvatska na Bundeku je održala likovnu radionicu za djecu. U dva sata kreative, djeca su ostavljala neizbrisiv trag temperama i uživala u likovnom izražavanju.

Kako bi podigli svijest o važnosti odrastanja djece u krugu obitelji, SOS Dječje selo Hrvatska, povodom 30 godina djelovanja, pokrenula je kampanju pod nazivom ‘Ostavi neizbrisiv trag’.

‘U 30 godina u SOS Dječjim selima u Lekeniku i Ladimirevcima odrastalo je 870-ero djece koja su, nakon završene osnovne škole, život nastavili u SOS Zajednicama mladih. Danas u Dječjim selima, te Zajednicama mladih odrasta 240-ero djece za koju skrbimo sve dok se ne osamostale. Nakon završene srednje škole, pomažemo im pri odabiru i upisu na fakultet ili kod zapošljavanja. Uz njih smo na svakom koraku tijekom odrastanja, kako bi i oni, jednoga dana, mogli ostavljati trag u društvu’, poručili su iz Udruge.

Uključiti se u cijelu priču i ostaviti svoj trag, imali su priliku sudionici likovne radionice pod voditeljskom palicom profesorice likovne kulture Romane Nikolić. Tako su se oni najmlađi dobro umrljali temperama i svoj izražaj ostavili na papiru, dok su roditelji dali kreativno rješenje kako brojku 30 oslikati tragovima.

Veselo, šareno i razigrano platno tragova nastavilo je svoj put ka SOS Dječjim selima Lekenik i Ladimirevci, gdje će djeca, koja tamo odrastaju, ostaviti svoj trag.

‘Ovim putujućim platnom zapravo smo pokušali prenijeti emociju zajedništva, prihvaćanja, pripadnosti te sretnog i bezbrižnog djetinjstva kakvo svako dijete svojim rođenjem zaslužuje. 30 godina pružamo brižan dom za svako dijete. U svakom trenutku disali smo, smijali se i rasli s povjerenom nam djecom. Ostavili smo neizbrisiv trag u brojnim životima djece i punim srcima nastavljamo, jer nijedno dijete ne bi smjelo odrastati samo’, poručili su iz Udruge te pozvali građane da se uključe i oni ostave neizbrisiv trag pozivom na humanitarni telefon 060 90 55.

Neža Šiptar

Više o samoj kampanju saznajte na: 30godina – SOS Dječje selo Hrvatska (sos-dsh.hr)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja