Međimurje Press
HumanitarnoKorisni savjeti

Svi možemo napraviti promjenu u nečijem životu

Možete li zamisliti da svakoga dana na posao odlazite s osmijehom na licu, jer znate da radite za viši smisao? Plodove svog rada ubirete zadovoljnim osmijesima i pružanju sretnog djetinjstva onoj djeci koja nisu imala priliku odrastati uz biološke roditelje. Upravo takav posao radi Biljana Bencetić – SOS predstavnica za prikupljanje donacija u SOS Dječjem selu Hrvatska.

Njezina misija na ovoj plemenitoj poziciji započela je prije tri godine: „Javljanjem na oglas kojeg sam vidjela na društvenim mrežama, započela sam svoju priču u SOS Dječjem selu Hrvatska koja i dan danas traje. Posao je to koji me ispunjava, znajući da svojim radom doprinosim širenju pozitivne priče o stvaranju bezbrižnog djetinjstva za svako dijete“, naglašava Biljana te ujedno smatra kako svaka osoba ima nešto plemenito u sebi što je potiče da napravi promjenu u nečijem životu.

Dinamičan posao SOS predstavnika uključuje direktnu komunikaciju sa građanima na ulicama i gradskim trgovima, što od predstavnika zahtijeva otvorenu komunikaciju, samopouzdanje i predanost radu: „U današnjem užurbanom vremenu, teško je pridobiti nečiju pažnju i zainteresirati osobu za naš rad te za uključenje u ‘Klub prijatelja’, kroz koji postaju naši redovni mjesečni donatori. Baš zato volim ovaj posao, jer znam da svi zajedno činimo promjenu u životima djece u alternativnoj skrbi“, istaknula je Biljana te pozvala sve zainteresirane da i sami postanu SOS predstavnici te budu promjena koju žele vidjeti u svijetu.

SOS Dječje selo Hrvatska tijekom ožujka provodi kampanju zapošljavanja SOS predstavnika za prikupljanje donacija na području Zagreba i okolice. Cilj kampanje je informirati građane o radu SOS predstavnika, na koje načine oni mogu pomoći u radu Udruge te kako i sami mogu postati SOS predstavnici. Stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem linka SOS predstavnici i postanu promjena u životu potrebite djece.

O Udruzi SOS Dječje selo Hrvatska

SOS Dječje selo Hrvatska kao neprofitna nevladina udruga djeluje već 32 godine te osigurava najprikladniji, obiteljski oblik skrbi djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Kroz SOS Dječja sela u Lekeniku i Ladimirevcima te SOS Zajednice mladih u Zagrebu, Osijeku i Velikoj Gorici radimo na zaštiti djece i dječjih prava, jačanju obitelji te im tako osiguravamo sigurno djetinjstvo i kvalitetnu budućnost.

Foto: arhiva SOS DSH  

Ana-Marija Šarić

e-mail: ana-marija.saric@sos-dsh.hr

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja