Međimurje Press
Udruge

Novi izvršni direktor, potpora Ministarstva kulture i medija novim projektima

U 2023. godinu Platforma za Društveni centar Čakovec ulazi s nekoliko noviteta, od kojih je najznačajniji promjena  odgovorne osobe. Od dugogodišnjeg izvršnog direktora Filipa Živaljića ulogu prvog čovjeka PDCCK-a na mandat od četiri godine preuzima Matija Moharić. Odluka je jednoglasno prihvaćena na izvanrednoj sjednici Skupštine Platforme, održanoj 16. prosinca.

Moharić je u Platformu stigao u srpnju 2022. godine, kao pojačanje na ESF projektu ‘Program podrške – projekt asistent’. Iza sebe ima jasan trag uspješne suradnje s organizacijama civilnog društva i u Platformu donosi veliko iskustvo u pripremi i provedbi europskih projekata, čime se bavi već 15 godina. U svojih prvih šest mjeseci u Platformi već je pokazao motivaciju, znanje i borbenost da ambiciozno nastavi s njezinim ciljevima, od kojih najvažniji i dalje ostaju sudioničko upravljanje javnim prostorima,razvoj kulturne i kreativne industrije u Međimurju te digitalizacija u svim segmentima poslovanja. Živaljić u Platformi i dalje ostaje kao kreativni savjetnik i suradnik.

Da i ovako osvježena Platforma drži dobar kurs potvrdilo je i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, koje nastavlja financirati programe PDCCK-a. Javnim pozivom za predlaganje javnih potreba u kulturi RH za 2023. godinu za programske djelatnosti: vizualne umjetnosti, interdisciplinarne i nove umjetničke i kulturne prakse, Platformi je odobrena potpora za dva programa – radionice Mjesec digitalnih vještina i podcast ‘To se ne pita’. Ukupan iznos potpore Ministarstva za oba programa iznosi 13.000 kuna.

Mjesec digitalnih vještina Ministarstvo prepoznaje već drugu godinu zaredom – u rujnu 2022. u Kreativno-edukativnom centru Murai održane su radionice koje su obuhvatile tri teme: osmišljavanje i izrada web stranice, mjerenje i razumijevanje analitike online sadržaja te primjena bihevioralne ekonomije u kreativnoj industriji.

S druge strane, podcast ‘To se ne pita’ je novitet u Platforminoj ‘kuhinji’ – tematski propituje tabue, društvena pitanja i probleme o kojima se premalo govori i raspravlja, a autorski ga potpisuju Filip Živaljić i Bojana Španiček Kanoti. Podcast ‘To se ne pita’ dostupan je na platformama:

YouTube: https://youtube.com/@tosenepita86

Spotify: https://open.spotify.com/show/4uQoR1bEJIZZrkaB557npi?si=dad1f0ba6417409b

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/us/podcast/to-se-ne-pita/id1653309916

Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/

aHR0cHM6Ly9tZWRpYS5yc3MuY29tL3Rvc2VuZXBpdGEvZmVlZC54bWw?sa=X&ved=2ahUKEwi57qTY7Zv8AhWN57sIHXy0DEEQ9sEGegQIARAC

Bojana Španiček Kanoti 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja