Međimurje Press
Kultura i obrazovanjeUdruge

Udruga Biovrt kreirala novi školski vrt u OŠ Pribislavec

Udruga Biovrt već 8 godina provodi razne programe u suradnji s školama u Međimurju i diljem RH. Nakon pokretanja školskih vrtova u PŠ Novo Selo Rok i OŠ Vratišinec, te suradnji na uvođenju raznih edukativnih sadržaja u brojne  druge osnovne škole, ponosni smo na našu novu suradnju čiji je rezultat novi školski vrt  u OŠ V. Nazora Pribislavec.

Ovu priču krenuli smo razvijati prošle godine na inicijativu same škole i kontakta školskog psihologa Bojana Klapčića. Nakon uvodnih sastanaka, dogovora, početne edukacije učenika škole, prošli smo tjedan konačno svi skupa zaprljali ruke i posadili vrt.

U međuvremenu je domar škole Mario Bedić napravio veliki posao oko izrade i pripreme drvenih okvira za gredice, dobili smo donaciju zemlje od firme Prijevoz-Varga d.o.o. te su za pripremu učenici viših razreda napunili te okvire i tako pripremili povišene gredice za sadnju. A da bi motivirali učenike za same aktivnosti, Silvija Kolar-Fodor je u travnju održala predavanje “Zašto uzgajati vlastitu hranu” učenicima nižih razreda škole.

I nakon svih priprema, u četvrtak 06.06. ekipa iz Biovrta zajedno s školskim osobljem i učenicima 3.a, 3.b, 4.a i 4.b te 7.c,  zasijala je i zasadila grah, mahune, mrkvu, luk,  salatu, rajčice, kelj, jagode, tikvice, paprike, međimursko zelje, kukuruz, lisnati kelj, rotkvice, peršin, ciklu, razno cvijeće…  Vrt smo i pomalčirali, da može bolje podnijeti ljetne žege koje slijede.

Hvala svima na dobroj volji, trudu i pomoći.  Učenici su i dalje zaduženi za zalijevanje i sakupljanje malča, te se nastavljaju edukacije u školskom vrtu zajedno s voditeljicom edukacija Silvijom Kolar-Fodor i uz angažman školskog osoblja.

Projekt “Školski vrt za velike promjene” financijski su poduprli Međimurska županija i Općina Pribislavec, a veliko hvala i firmi Prijevoz-Varga d.o.o. na donaciji zemlje za povišene gredice u školskom vrtu.

Veselimo se još jednoj prekrasnoj priči u našem malom Međimurju i obilju koje će stvoriti učenici s osobljem škole, te znanju koje ćemo im prenijeti putem edukacija u ovom vrtu.

Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja