Međimurje Press
Udruge

Za prava potrošača!

Protekli vikend širom Hrvatske održavali su se Dani otvorenih vrata udruga koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

I Udruga Međimurski potrošač pridružila se ovom događaju s ciljem da građane upozna sa svojim brojnim i različitim korisnim projektima i programima koje provodi u cilju zaštite prava potrošača i to druženjem sa građanima na štandu u Čakovcu, u subotu, na Trgu Republike.

Tema koju su ovom prilikom posebno istaknuli je „Javna poduzeća u službi potrošača”.

Predsjednik Udruge Zlatko Polišanski, sa suradnicima, informirao je zainteresirane građane o pravima koje imaju kao potrošači, odnosno o načinima kako ta svoja prava mogu i zaštititi.

Ovoj aktivnosti pridružio se i Željko Pavlic, predsjednik MDS-a, koji je istaknuo poseban odnos između javnih poduzeća i korisnika njihovih usluga, koji isto tako imaju status potrošača, a koji su istovremeno, posredno preko općina, gradova, županija i države, i njihovi suvlasnici i upravitelji, a isto tako i financijeri; Međimurske vode, Međimurje plin, Hrvatske vode, Hrvatske ceste, HŽ …

Tu svakako ima mjesta da se taj odnos između javnih pružatelja usluga i roba i potrošača unaprijedi.

(žp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja