Međimurje Press
Udruge

Videći pratitelj u Udruzi slijepih Međimurske županije

Udruga slijepih Međimurske županije provodi program „Mala podrška, velik uspjeh“ koji sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Na programu zapošljava videće pratitelje za slijepe osobe.

Žaklina Mesarek, radi u Udruzi kao videća pratiteljica oko mjesec dana. Jako je zadovoljna svojim poslom:

„Posao videćeg pratitelja je netipičan; pruža priliku za nova poznanstva, iskustva i malo drugačiji pogled na svijet. Radim s raznim korisnicima koji sa mnom dijele svoja različita proživljena iskustva, što mi je veoma zanimljivo. Uvijek su raspoloženi pa je tako atmosfera opuštena i vesela. Posao uključuje prijevoz korisnika i pomoć u svakodnevnim aktivnostima i obavezama. Rado pomažem pa bih zato voljela raditi ovaj posao dok god budem u mogućnosti.“

Program traje od 1.1.2022. do 29.2.2024. godine, međutim uslugu videćeg pratitelja Udruga će osiguravati i dalje preko sustavnog financiranja Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Trenutno su u potrazi za još jednim videćim pratiteljem tako da im se možete javiti ukoliko Vam se posao čini zanimljiv.

PREDSJEDNICA UDRUGE

Marija Ciglar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja