Međimurje Press
Udruge

Vodič kroz birokratsku džunglu!

Platforma za Društveni centar Čakovec kroz projekt ‘Program podrške – Projekt asistent’ kreće s provedbom besplatnih edukacija pod nazivom ‘Vodič kroz birokratsku džunglu – zakonodavni okvir za udruge’, namijenjenih organizacijama civilnog društva.

Zakonodavne osnove za djelovanje udruga, upoznavanje s registrima, otvaranje poslovnog računa, redovna administracija, očevidnici, izvještavanje o radu udruga samo su neke od tema koje će se obraditi u četiri termina tijekom studenog i prosinca, u prvome od ukupno pet ciklusa edukacija.

‘Projekt asistent’ osmišljen je upravo kao pomoć organizacijama civilnog društva u oporavku nakon koronakrize, a kroz sve birokratske začkoljice voditelje i članove udruga tijekom edukacije vodi Mirjana Sečan, dugogodišnja referentica za opće i upravne poslove u Općini Maloj Subotici i uskoro diplomirana pravnica. Uz to, Mirjana je i tajnica i jedna od osnivačica Udruge ‘Media start’ iz Male Subotice, certificirana je stručnjakinja javne nabave, tata-mata za birokraciju općenito, a posebice onu vezanu za rad udruga.

Edukacije se održavaju u Kreativno-edukativnom centru Murai u Pleškovcu, u srijedu 16. studenog, 23. studenog, 30. studenog i 7. prosinca, svaka s početkom u 17:30. Sudjelovanje je besplatno za sve polaznike, uz obavezne prijave putem OBRASCA.

‘Program podrške – projekt asistent’ Platforma za Društveni centar Čakovec provodi u partnerstvu s Općinom Sveti Juraj na Bregu, s provedbom je započeo 23. lipnja 2022. godine i trajat će do 23. lipnja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 413.250,76 kuna, od kojih se 85 posto financira sredstvima Europskog socijalnog fonda (poziv Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, referentni broj UP.04.2.1.11.0034), te preostalih 15 posto iz državnog proračuna.

Matija  Moharić

Voditelj projekta

Platforma za Društveni centar Čakovec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja