Međimurje Press
Političke stranke

[UOČI NADOLAZEĆE SJEDNICE GV, HDZ GRADA ČAKOVCA ISTIČE…]

U ovim adventskim danima darivanja nemoguće je ne primjetiti trud gradonačelnice Ljerke Cividini oko djece. Po svim vrstama medija ističe se kako je grad Čakovec – grad prijatelj djece. Ističu se mnoge aktivnosti djece za što se (ne)suptilno zasluge pripisuju – gradonačelnici!
Vrijeme Adventa je i vrijeme iskrenosti radi očuvanja duha dobra i poniznosti. Što je to zapravo gradonačelnica učinila za djecu tijekom 2022. godine?
❌️ subvencionirala projekt dodatnih radnih materijala za osnovne škole – projekt koji postoji od ranije, ali ne pokriva sve troškove te je iznos od 200 do 400 kn kn zapravo simboličan jer su poskupljenjem pribora cijene za osnovnoškolca bile minimalno 500 do 700 kn samo za radne bilježnice, likovne mape, bilježnice i pisaći pribor. A i isplata je otežana te je tek krajem studenog dio roditelja primio naknadu.
❌️ omogućila besplatnu užinu svim osnovnoškolcima – od rujna do prosinca, jer je bilo poznato da će od 1. siječnja 2023., plaćanje užine preuzeti Vlada RH. S obzirom da je na vlast došla u lipnju 2021., isto je mogla učiniti u rujnu 2021. ili siječnju 2022. i na taj način pokazati iskrenost, a ne populizam.
❌️ započela je gradnja IV osnovne škole??? Još nije ni zemljište otkupljeno!
❌️ povećala ekonomsku cijenu jaslica i vrtića – a time i iznos plaćanja roditeljima za najmanje 140 kn mjesečno. Isto se moglo izbjeći povećanjem subvencioniranja cijene na 72% što je još uvijek daleko manje nego u drugim gradovima koji subvencioniraju cijene vrtića s više od 80% ekonomske cijene. Ovim činom je gradonačelnica dodatno otežala roditeljima Grada Čakovca, osobito ako imaju više od jednog djeteta predškolske dobi. Jedan od razloga poskupljenja je i cijena energenata – pa time i plina – a gradske jaslice i vrtiće opskrbljuje – Međimurje Plin.
❌️ kao predstavnica grada Čakovca koji ima najveći udio u Međimurje Plinu, te kao predstavnica osnivača jaslica, vrtića i škola na području grada Čakovca – NIŠTA nije učinila da se smanji cijena plina za gradske obrazovne ustanove i time im olakša financijsku situaciju vrtićima i školama, a prema naputku Vlade RH, već štiti predsjednika svog HNS-a, Nenada Hranilovića, i štiti profit Međimurje Plina. A račun za manjak u financijskom poslovanju radi skupog plina morati će podmiriti građani.
❌️ promašila je cijelu 2022. da se potpiše sporazum o omjerima sufinanciranja Centra za odgoj i obrazovanje, pa je isti novac iz proračuna RH kao neiskorišten prebačen za druge projekte, a potrebita djeca i zaposlenici Centra će strpljivo dočekati još jedan Božić pokušavajući sačuvati vjeru i nadu jer je Vlada RH PONOVO za 2023. godinu u proračun uvrstila više od 2 milijuna eura dovoljnih za početak radova.
✅️ koristi entuzijazam volontera, pedagoških i prosvjetnih radnika za samopromociju.
U adventskom duhu mira – gradonačelnici želimo svako dobro, puno zdravlja sa željom da ne trči izbornu trku već služi gradu i njegovoj djeci.
HDZ Čakovec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja