Međimurje Press
Političke stranke

Željko Pavlic Hrvatskim cestama: “Izgradite pješačke staze kroz Općinu Sveta Marija!”

Na aktualnom satu 18. sjednice Skupštine Međimurske županije vijećnik Željko Pavlic, (MDS), postavio je pitanje Hrvatskim cestama, upozoravajući na nedostatak pješačko – biciklističke staze na dijelu državne ceste koja prolazi kroz Općinu Sveta Marija i potrebu njezine izgradnje kako bi se zaštitili pješaci i biciklisti:

Konačno , nakon dugo vremena, svjedočimo završetku jedne obilaznice u Međimurskoj županiji, obilaznice Grada Preloga, što i pozdravljam. No, plašim se da će izgradnjom ove obilaznice doći do povećanja broja vozila koja će se kretati od Draškovca, preko Svete Marije i Donjeg Mihaljevca, do Donje Dubrave, što će povećati nesigurnost pješaka i biciklista na državnoj cesti broj 20 na toj dionici.

To posebno važi za Općinu Sveta Marija, naselja Sveta Marija i Donji Mihaljevec, koja je jedna od rijetkih općina koja na svojem području nema ni metra izgrađene pješačko-biciklističke staze na državnoj cesti. Treba napomenuti da i vozači iz Općine Sveta Marija, prema zakonu o cestama uplaćuju Hrvatskim cestama naknadu za financiranje građenja i održavanja javnih cesta, koja se uplaćuje po litri goriva naplaćene trošarine od 0,11 eura i vrijeme je da se taj novac vrati investiranjem na području općine.

Pitam: Hoće li i kada Hrvatske ceste krenuti u izgradnju pješačko-biciklističkih staza na državnoj cesti D-20, na području općine Sveta Marija, kako bi se povećala sigurnost pješaka i biciklista?”

(MDS)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja