Međimurje Press
IT

Besplatne radionica u sklopu programa Meet and Code!

Udruga Međimurski informatički klub (MIK) i ove je godine pripremila besplatne radionice u sklopu inicijative Meet and Code povodom europskog tjedna programiranja. Radionice su namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, a provest će se online, putem platforme Microsoft Teams. Pridruži nam se u obilježavanju Europskog tjedna programiranja.

Prijavi se na radionice:

1. Arduino Laboratorij – 27.9.2021. 19:00 – 21:00

Sve dostupnija tehnologija i lak pristup informacijama, pružaju nam bezbroj mogućnosti za osobni razvoj i pretakanje kreativnih ideja u projekte.

Radionica „Arduino laboratorij“ upoznati će naše mlade izumitelje s pojmovima vezanim uz elektroniku, mikrokontrolere i integrirane sustave, dok će se u praktičnom dijelu radionice upoznati s programiranjem Arduino mikrokontrolera i povezivanjem senzora.

Polaznici će nakon radionice dobiti priručnik s detaljnim opisom koraka pri izradi navedenog projekta., a edukativni materijali biti će objavljeni na web stranici.

 

2. Algoritmi s kornjačom – 29.9.2021. 19:00 – 21:00

Radionica programiranja koja će polaznike uvesti u svijet programiranja i algoritama uz programski jezik Logo.

Ova radionica za početnike temelji se na „kornjačinoj grafici“ – grafičkom modulu za programski jezik Logo. Učenici će naučiti kako instalirati FMS Logo i krenuti u svoje prve avanture s programiranjem. Na početku će naučiti osnovne naredbe, koje će kasnije primijeniti u rješavanju jednostavnih zadataka. Upoznati će se s pojmom algoritma, naučiti što on znači i pokušati izraditi jednostavne algoritme na temelju situacija iz svakodnevnog života.

Radionica će biti usmjerena razvoju razmišljanja i zaključivanja koje pomaže prilikom rješavanja problemskih zadataka.

3. Primjeni C++ – 30.9.2021. 19:00 – 21:00

Online radionica u kojoj će učenici primjenjivati standardne biblioteke programskog jezika C++ pri rješavanju problema.

Upoznat će neke implementirane strukture podataka poput vectora, seta, multiseta, stacka, queuea i slično. Učenici će na raznim primjerima (problemskim zadacima) vidjeti koja je struktura pogodnija za rješenje problema. Namijenjena je učenicima koji već poznaju osnove programskog jezika C++, a žele produbiti znanje. Učenici će se prijaviti preko online obrasca te će im na mail biti poslan link za sudjelovanje preko platforme Microsoft Teams.

 

4. Igraj se i programiraj – 7.10.2021. 19:00 – 21:00

Online radionica u kojoj će učenici savladati osnove izrade aplikacija za mobitele pomoću MIT App Inventora.

Učenici će tijekom radionice napraviti igru za Android uređaj koju će moći skinuti i igrati na svojem mobitelu. Upoznat će različite programske koncepte poput programiranja na temelju događaja te koristiti različite dostupne komponente i uređaje na svojem mobitelu pri izradi aplikacije. Namijenjena je učenicima od 7. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Nije potrebno predznanje.

Viktor Lazar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja