Međimurje Press
IT

Natprosječni rezultati međimurskih informatičara

Učenici Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije (CIIMŽ), članovi udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK), predstavljali su našu županiju na nedavno održanom 5. kolu Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici (HONI). Natjecanje je okupilo učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele zemlje u rješavanju složenih problemskih zadataka u programskim jezicima Pythonu ili C++.

Rezultati naših natjecatelja su doista impresivni – osvojili su čak 16 prvih i 2 treća mjesta, što je jasan pokazatelj izvrsnosti i predanosti našeg centra. Njihova vještina, znanje i sposobnost rješavanja složenih problema na visokom su nivou, čime su još jednom potvrdili svoj status kao lideri u području informatike.

Ova postignuća su plod napornog rada, predanosti i truda kako samih natjecatelja, tako i njihovih mentora. Ponosni smo na njihov uspjeh te im čestitamo na izvanrednom rezultatu.

Vrijedi istaknuti da je potpora Međimurske županije višestruko opravdala povjerenje u centar, čije će pozitivni pozitivni učinci biti evidentni kroz dugi niz godina u uspjesima učenika, vrsnim IT stručnjacima, koji će biti motor u razvoju naše društvene zajednice. Dodamo li tome, da su takvi vrsni stručnjaci iznimno cijenjeni i plaćeni, zasigurno je to jedno od najboljih ulaganja u našu bolju budućnost.

Natjecanja poput Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici pružaju platformu za razvoj i promicanje informatičke kulture među mladima, potičući ih na izazove i razvoj njihovih vještina. Upravo su ovakva događanja ključna za daljnji napredak i afirmaciju informacijskih znanosti u našoj zajednici.

Irena Štefok, mag.oec.

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja