Međimurje Press
Sport+

8. utrka za mač Grofa Draskovicha

Kao i svih ovih godina do sada  i ove godine prvi vikend u 7. mjesecu (03.07.2022.) održana je i 8. utrka za mač Grofa Draskovicha. I ove godine organizatori su se potrudili da bude i viteza i još više dama u krinolinama, a pucnjevima iz topa Glasne kubure obilježen je početak utrka na 5 i 10 km.

Naravno da sa svime time opet pokušao dočarati duh nekih prošlih vremena, a upravo u tom duhu plesao se čak i bečki valcer na livadi ispod dvorca. Zaista nešto lijepo i jedinstveno.

Ove godine je zaista bilo malo prevruće za trčanje, ali i u takvim uvjetima svi su otrčali zadani krug ili dva oko jezera. Slično kao i prošle godine tako je i ove godine ukupno u svim utrkama nastupilo skoro 600 natjecatelja koji su uživali trčeći šetnicom oko praznog i zelenog Trakošćanskog jezera u podnožju jednog od naših najljepših dvoraca – Trakošćan.

Najprije je startala utrka na 5 km, a koju je uspješno završilo čak 320 natjecatelja. Ovogodišnji pobjednik utrke je bio slovenski predstavnik Andrej Mikelj koji je zdanu dionicu istrčao za 19:02. Na drugo mjesto plasirao se također slovenski predstavnik Aljaž Novak (AK Ormož) sa 20:34 dok se naš Zoran Križanić ovaj put morao zadovoljiti 3. mjestom u vremenu 20:37. Bravo za našeg Zokija i novo pobjedničko postolje!

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Aandreja Ložnjak sa rezultatom 24:19 ispred slovenske predstavnice Vesne Hozjan u vremenu 24:32 dok se na 3. mjesto plasirala naša mlada Ana Goričanec koja je zadanu dionicu istrčala za 25:12. Bravo za našu Anu i hrabru utrku. Čestitke i svim ostalim našim pucama i dečkima koji su uspješno otrčali ovu utrku!

Andrej Hladnik i Natalija Mašera pobjednici glavne utrke na 10 km

U glavnoj utrci na 10 km sigurna i uvjerljiva pobjeda našeg najboljeg trkača Andreja Hladnika koji je u solo utrci istrčao odličnu utrku po ovoj nesnosljivoj vrućini i pobijedio s rezultatom 35:46. Bravo i čestitka Andreju na novoj pobjedi. Čestitke idu i Josipu Mijakoviću (BK Maraton beciklin) koji je bio 2. u vremenu 37:19 i našem sve boljem Tomislavu Vertušu koji je također otrčao odličnu utrku u vremenu 38:08. Bravo za dečke!

U ženskoj konkurenciji pobijedila je slovenska predstavnica Natalija Mašera koja trči za AK Fit u vremenu 43:36, dok se na 2. mjesto plasirala naša sve bolja Marina Godinić koja je istrčala odličnu i hrabru utrku u odličnom vremenu 43:54. Velika čestitka Marini na odličnoj utrci! Na 3. mjesto plasirala se Martina Horvat (AK Svetice) u vremenu 45:42.

Na samom kraju, hvala svima na dolasku, i da se vidimo na 9. utrci za mač Grofa Draskovicha 02.07.2023.

AK Varaždin

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja