Međimurje Press
Policija

Osumnjičeni 59-godišnjak uzeo predujam za BMW-e kojeg potom nije isporučio!

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnjak s područja Zagrebačke županije, počinio kazneno djelo „Prijevara u gospodarskom poslovanju“. Ujedno, tijekom istraživanja utvrđena je i kaznena odgovornost za spomenuto kazneno djelo trgovačkog društava sa sjedištem u Lekeniku, sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.  

Naime, u siječnju ove godine 53-godišnjak na internetskom oglasniku pronašao je oglas za kupoprodaju osobnog automobila BMW 520 d, a kojeg je oglasilo trgovačko društvo sa sjedištem u Lekeniku. Stupio je u kontakt s osumnjičenim 59-godišnjakom, odgovornom osobom u spomenutom trgovačkom društvu te dogovorio kupnju osobnog automobila. Nešto kasnije potpisali su ugovor o kupnji vozila te je 53-godišnjak isplatio predujam osumnjičenom u iznosu od više desetaka tisuća kuna. Prilikom sklapanja ugovora dogovoren je rok isporuke od dva tjedna. Nakon proteka dogovorenog roka, pošto automobil nije isporučen, 53-godišnjak je u više navrata pokušao stupiti u kontakt s osumnjičenikom, ali isporuku automobila nije uspio dogovoriti. Stoga je zaključio da je prevaren te je događaj prijavio policiji.

Protiv osumnjičenika i odgovornog trgovačkog društva podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi.

 

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Na graničnom prijelazu Goričan pronađena marihuana i kratom

Jučer, 4. srpnja 2022. godine na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan policijski službenici Policijske postaje Prelog prilikom obavljanja ulazne granične kontrole u dva slučaja pronašli su drogu.

U ranim jutarnjim satima tijekom granične kontrole osobnog automobila, poljskih registarskih oznaka, 24-godišnji poljski državljanin dobrovoljno je predao PVC vrećicu ispunjenu drogom marihuanom težine 25 grama.

U drugom slučaju u 12:40 sati, kao vozač osobnog automobila, mađarskih nacionalnih oznaka, graničnoj kontroli pristupio je 22-godišnji mađarski državljanin te je tijekom pregleda osobnog automobila dobrovoljno predao papirnatu vrećicu ispunjenu drogom kratom težine 73,2 grama.

Policijski službenici oduzeli su drogu, dok su 24-godišnji poljski državljanin i 22-godišnji mađarski državljanin prekršajno sankcionirani zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

INFORMACIJE

  • Kontakt policajac PP Mursko Središće sudjelovao na “Danu tehničke kulture Međimurske županije”

U sklopu manifestacije “Ljeto uz Muru“, protekle subote (2. srpnja 2022.) od 8 do 12 sati na prostoru parkirališta ispred Centra za kulturu “Rudar” u Murskom Središću, kontakt policajac Policijske postaje Mursko Središće  uspostavio je informativni punkt povodom obilježavanja “Dana tehničke kulture Međimurske županije” u organizaciji Zajednice tehničke kulture Međimurske županije. Preventivne aktivnosti provedene su u suradnji s predstavnicima Hrvatskog autokluba.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

  • Policijski službenik PPRP Čakovec sudjelovao na “Dječjoj biciklijadi” u Pretetincu 

Policijski službenik za prevenciju Postaje prometne policije Čakovec u subotu, 2. srpnja 2022. godine od 14 od 18 sati, uspostavom informativnog punkta tradicionalno je sudjelovao na 9. dječjoj biciklijadi u Pretetincu.

Biciklijada se održala u organizaciji Udruge žena Pretetinec, a ove godine sudjelovalo je oko 150 djece koja su se natjecala na prometnom poligonu, gdje su u različitim kategorijama odmjerili svoje biciklističke sposobnosti.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

 

                                                                                                                 POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

                                                                                                                         Glasnogovornik

                                                                                                                         Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja