Međimurje Press
Sport+

Čakovečki plivači nastupili u Zagrebu

PLIVAČI ČPK-a NASTUPILI NA JOŠ JEDNOM KONTROLNOM NATJECANJU

HRVATSKOG PLIVAČKOG SAVEZA U ZAGREBU

Loša epidemiološka situacija u Primorsko-goranskoj županiji uzela je danak i na sportu. Zbog strožih mjera otkazano je kontrolno natjecanje Hrvatskog plivačkog saveza u Rijeci planirano za vikend 20. i 21. ožujka. Da se ne bi prekinuli kontinuitet tek započetih kontrolnih natjecanja Hrvatski plivački savez uskočio je s organizacijom natjecanja u Zagrebu.

Kao i prije tjedan dana domaćin je bilo plivalište na Sveticama. Iako je ovakav sustav daleko od onog pravog, zadržava se kakav takav ritam natjecanja. Na plivalištu podno nogometnog stadiona Maksimir okupilo se 220 najboljih plivača iz cijele zemlje, a među njima i članovi Čakovečkog plivačkog kluba.

Pod trenerskom palicom Gorana Kolarića za ČPK su nastupili: Ema Medved, Meri Furdi, Tin Furdi, Sven Furdi i Matija Tropša. I ovo, kao i ostala kontrolna natjecanja nisu imala natjecateljski karakter, nije bilo proglašavanja najboljih već samo mjerenja vremena. Trener Kolarić pohvalio je činjenicu da barem oni najbolji i dalje mogu osjetiti čari odmjeravanja snaga s drugim plivačima. “Nažalost, za sve ostale još uvijek nema nekih naznaka da bi skoro mogli uskočiti u bazen te odmjeriti snagu s plivačima ostalih klubova već i ostaje dalje marljivo raditi i trenirati u svojim sredina u nadi da će se situacija popraviti i omogućiti normalan ritam natjecanja” izjavio je Kolarić prizvavši bolji rasplet epidemiološke situacije. Dok se ona ne popravi u ČPK će maksimalno koristiti Gradske bazene Marija Ružić u Čakovcu.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

tajnik ZSU Čakovca

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja