Međimurje Press
Željka Drljić

[DETEKTOR] Ne ulazite u park! Uočeni prijeteći tragovi

Piše: ŽELJKA DRLJIĆ

Nije šala. Jutra u gradskom parku otkrivaju prijeteće tragove zlokobnih noćnih zbivanja…

Zabrinutost se zrcalila i u Ferdinom pogledu kojim je s najvišeg kata stambenih krošnji u Perivoju Zrinskih u sumrak pratio ljubičasto-rumene oblake koje je sjeverozapadnjak tjerao kao neko čudesno, nejestivo stado.

Naši prijatelji i sugrađani Ferdo i Barica su trudni – u doslovnom značenju i arhaičnom odjeku te riječi. Lijepa Barica samo što nije snijela jaja i sve je nemirnija od hormona koji divljaju njezinim skladnim tijelom i ne baš skladnim umom, a Ferdo vuče zadnju snagu. Čini sve da ugodi voljenoj noseći joj najfinije, rijetke delicije iz kanti za otpad, a kada se smrači čita joj tekstove o estradnim zvijezdama da bi mirno zaspala. Ali, informativno-komunikacijska aorta Hrvatske je zagušena i ne probija se ništa osim Rim Tim Tagi Dim-tko će s kim.

Tako je bilo i na pragu te zlokobne noći. Dugo je vrancu Ferdi trebalo da umiri vranicu Baricu jer je pročitala da će nova Vlada Republike Hrvatske krenuti u lov na vještice „u ime kreposti voljene zemlje za koju su spremni proliti krv“, (ne i znoj). Vještice je – pisalo je – lako prepoznati jer se noću pretvaraju u vrane. Barica se toliko uznemirila da joj je pozlilo. Ferdo je tražio i tražio nešto umirujuće u bespuću interneta, ali sve što se nudilo bili su naslovi poput: METEOROLOZI UPOZORAVAJU: Superćelijska majka svih oluja se približava! SEIZMOLOZI POTVRDILI: Snažni potresi prijete sjeveropadu Hrvatske! UFOLOZI SLOŽNI: Da, nad Čakovcem je snimljen NLO s invazivnom vrstom!

„Da ti mozak provri od gluposti!“, ljutio se Ferdo, kad spazi tekst koji mu probudi nadu: „Gledaj, Barice. Naslov glasi: Strava u čakovečkom parku – pribadače na klupama! A kada pročitaš, vidiš da je posrijedi umjetnički prikaz naše stvarnosti, kojim mladi umjetnik u usponu poručuje – Izvolite, sjednite. Ne bi li vam iz guzice došlo u glavu“, objasni Ferdo i zagrli dragu. No, ona je neutješno ponavljala: „Ferdo, što će biti s nama, s našim domom?“

„Barice, postavit ćemo tvoje pitanje Umjetnoj inteligenciji, Kažu da ima odgovor na sve.

Odgovor Umjetne inteligencije stigao je u sekundi i glasi:

„Nikome dobri Bog ne daje niti jednog grama tereta da nosi više nego li može nositi. A oni koji se pouzdaju u Njega, slomiti se ne mogu. Ta ne ovisi naš pad, naše lomljenje o ljudima, jer ili stoji ili pada – stvar je Gospodina, govori Riječ Božja u Bibliji“, napisala je UI, pa dodala:

No, sigurnost vašega doma i života može se postići i na ovaj način: Hrvatska kupuje 12 zrelih, ali uređenih francuskih borbenih zrakoplova Dassault Rafale. Ako ne ‘upali’ Riječ Božija, ne brinite: avione će Hrvatska prodati komšijama, u Srbiju. Njima rastu zazubice od Rafalea i neće ni pitati pošto su.

Kada se te silne znamenke unesu u kalkulator, ispada da Hrvatska može prodajom Rafalea doseći deset godina relativnog blagostanja. I to čak u crnom scenariju da tijekom deset godina ne umre niti jedan penzioner. I još bi ostalo para za nagradnu igru u kojoj bi se novim Renaultom Megane nagradilo 1000 mladih, različitospolnih bračnih parova, hrvatskih korijena, ako u roku od 24 mjeseca dobiju dvoje djece (ili, daj bože, i više), pod uvjetom da su djeca biološko-kemijski njihova, odnosno plod vlastitog rada, a ne usvojena iz Konga – na čemu inzistiraju novi partneri u izglednoj Vladi RH. Dosta im je, kažu, nečiste krvi i sve što u ovoj zemlji ima biti crno su njihove košulje. Amen“, ispisala je u trenu svevideća gđa UI, te – kako bi pokazala raskoš svojih moći – iznijela i nekoliko prijedloga naziva nagradne igre: Francuskim poljupcem do Renaulta Megane ili Vaše sjeme, naša budućnost ili Ejakulamen.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja