Međimurje Press
Sport+

Član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan pokazao je raskoš svog talenta!

Nakon što sreća nije mazila Marka Samboleca u prvom dijelu godine, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan pokazao je raskoš svog talenta.

Na danas održanom kontrolnom treningu i 5. kolu CRO GYM lige u Sportskom centru Lučko 21.-godišnjak je odradio odličnu vježbu na konju s hvataljkama, s kojom ne samo da je bio najbolji već je i izborio plasman na predstojeći Svjetski kup u Parizu. S ocjenom 13.900 iza sebe je ostavio konkurenciju uključujući i klupskog kolegu i prijatelja Filipa Udea.

„Jako sam sretan. Već sam bio frustriran jer u Izrael nisam putovao zbog koronavirusa, a na dva Svjetska kupa nisam išao jer sam imao istu ocjenu kao i gimnastičar koji je išao. Zadovoljan sam ocjenom, plasmanom u Pariz i nadam se kako ću izboriti i nastup na Svjetskim kupovima u Szbomabthelyu (HUN) i Mersinu (TUR)“ izjavio je Sambolec.

Da je ovaj rezultat dobar vjetar u leđa smatra i trenerski dvojac Igor Kriajimski i Mario Vukoja. „Marko je dobro radio cijelo ljeto i sav taj trud mu je konačno došao na naplatu. Potpuno zasluženo putuje u Pariz“ izjavio je Kriajimski, a Mario Vukoja je rekao kako nema ljepšeg osjećaja nego kada gimnastičari dobro nastupaju. „Iako smo imali polovičan uspjeh, jer Filip Ude nije bio na visini, Marko je pokazao da je spreman za vrh“ rekao je o mladom gimnastičaru Vukoja.

Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude nije imao svoj dan. Uoči natjecanja u Lučkom nije se dobro osjećao i u svom nastupu imao je dva kiksa pa nije mogao ponoviti rezultat iz Izraela. No, svejedno Ude je već rezervirao kartu za Pariz, a tamo će uz dvojac iz čakovečkog gimnastičkog kluba Hrvatsku predstavljati još samo Robert Seligman, Tin Srbić i Aurel Benković. Svjetski kup u Parizu na rasporedu je 24. i 29. rujna.

Tomica Jakopec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja