Međimurje Press
Sport+

Davor Šuker više nije predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza!

Nakon Skupštine koja je danas održana u zagrebačkom hotelu Westin jasno je da je na njegovo mjesto u idućem mandatu zasjeo Marijan Kustić, dosadašnji izvršni direktor i prvi operativac u Kući nogometa.

Kustić će uživati jednoglasnu podršku svih županijskih nogometnih saveza, a bio je uostalom i jedini kandidat za Šukerovog nasljednika.

Desna ruka Marijanu Kustiću bit će Tomislav Svetina, novi izvršni direktor, dok će Stipe Pletikosa postati tehnički direktor A i U21 reprezentacije. Umjesto Svetine u Izvršni odbor Saveza upada Božidar Šikić, čelnik Lokomotive.

Na skupštini se obratio i Davor Šuker, dosadašnji predsjednik HNS-a:

– Svoj lik i djelo sam 24 dnevno, 365 dana u godini, davao hrvatskom nogometu. Svojim znanjem želio sam napraviti od HNS-a najuspješniju sportsku organizaciju i uspješan brend i mislim da sam u tome uspio. Nisam to napravio sam i zahvaljujem svima koju sa mnom tu priču pisali. Ponosan sam na srebro u Rusiji, najveći uspjeh u povijesti. Drago mi je da sam kao igrač i predsjednik bio dio najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa. A reprezentacija pod mojim vodstvom plasirali smo se na sva četiri velika natjecanja, mlada reprezentacija postigla je najveći uspjeh, izgradili smo nove travnjake i poboljšali status futsala i ženskog nogometa. Pomogli smo Hrvatskoj nakon potresa, prebrodili smo pandemiju. Pridonio sam kao član Uefe da mnogi naši ljudi uđu u strukture krovne organizacije i to ću činiti i dalje, radit ću uvijek u interesu hrvatskog nogometa. Bio sam i ostat ću odan hrvatskom nogometu svim svojim bićem. Vidimo se već u rujnu u Moskvi na utakmici s Rusijom”, rekao je Šuker.

Izvor: https://sportske.jutarnji.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja