Međimurje Press
Sport+

DUBRAVKO ŠIMENC DANAS NA NAJDUŽOJ ŠPAGI U ČAKOVCU

Poznato je ime gosta iznenađenja sutrašnjeg izdanja projekta „Najduža špaga na svijetu“ u Čakovcu. Tako će među brojnim Čakovčancima i Međimurcima na Trgu Republike u subotu u podne biti i proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc.

Uoči održavanja špage na društvenim mrežama organizatora Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan trajalo je nagradno darivanje onih koji na osnovu dobivenih natuknica zaključe da je riječ o sportašu koji je u ekipnom sportu osvojio dvije olimpijske medalje, jednu za bivšu državu, a jednu za Hrvatsku te da je bio i stjegonoša hrvatskog barjaka na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara. Iz svega navedenog bilo je lako zaključiti kako je riječ o vaterpolistu koji je obilježio jedan duži period ovog sporta kao njegovo najprepoznatljivije lice u nas. Popularni Dudo nije dugo dvojio kada je dobio poziv da dođe u Čakovec.

„Pozvao me kolega olimpijac Filip Ude i nisam mu mogao reći ne. Veselim se što ću biti u vašem gradu i nadam se kako ćemo svi skupa opet napraviti najdužu špagu na svijetu“ poručio je Šimenc. Govoreći o projektu najduže špage nije krio zadovoljstvo o održavanju Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku. „Dobro World Cup u Osijeku je ne samo promocija gimnastike već promocija Hrvatske, Slavonije i Osijeka. Špaga će osim u Osijeku i Čakovcu biti održana u još pet gradova i odlična je uvertira u veliki sportski događaj. Podršku projektu daje i Hrvatska turistička zajednica gdje radim u odjelu za posebne marketinške projekte“ dodao je. U društvu domaćina Filipa Udea, Dudo će se prvo družiti s građanima i sportašima iz Čakovca i okolice, a nakon toga priključiti se brojnim sudionicima i biti dio ljudskog lanca u „Najdužoj špagi na svijetu“.

Predviđeno je da sama špaga bude postavljena točno u 12 sati, a početak će označiti poseban zvučni znak.  Iako samo držanje špage traje dvije minute priprema za nju će trajati oko pola sata. Namjera je izvesti što veći broj djece, gimnastičara, rekreativaca i građana na otvoreno i poredati ih jedan za drugim u položaj gimnastičke špage, a oni koji ne mogu napraviti špagu mogu stati u raskoračni stav. Organizatori eventa iz našeg najbrojnijeg sportskog kolektiva, gradske i županijske sportske zajednice te Turističke zajednice Grada Čakovca su i već markirali dionicu u čakovečkom središtu postavivši oznake na svakih deset metara, a najavljuju i zabavan glazbeni program za subotnje prijepodne.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja