Međimurje Press
Sport+

Hrvatska poražena u osmini finala SP-a u sjedećoj odbojci!

Hrvatska reprezentacija u sjedećoj odbojci poražena je u osmini finala Svjetskog prvenstva u Sarajevu od reprezentacije Bosne i Hercegovine sa 0-3 (18-25, 17-25, 19-25), te će nastaviti natjecanje u razigravanju od 9. do 16. mjesta.

Hrvatska reprezentacija je natjecanje u skupini zaključila s tri poraza. U prvom kolu su naši odbojkaši izgubili od Kazahstana sa 0-3 (21-25, 23-25, 22-25), potom su poraženi od Iraka 1-3 (16-25, 12-25, 25-17, 21-25), a u zadnjem nastupu u skupini i od sedmerostrukih svjetskih prvaka Iranaca sa 0-3 (18-25, 15-25, 16-25).

Svih 16 reprezentacija je izborilo plasman u osminu finala, gdje je Hrvatsku čekao domaćin SP-a i aktualni europski prvak Bosna i Hercegovina. Usprkos solidnom otporu, naši odbojkaši nisu uspjeli otkinuti niti set “Zlatnim ljiljanima”.

Hrvatske odbojkaše sada očekuje razigravanje za plasman od 9 do 16. mjesta.

“Imali smo izuzetno tešku skupinu, igrali smo protiv top ekipa iz Azije. Iran je i aktualni paraolimpijski pobjednik, Kazahstan je druga najbolja ekipa u Aziji, a Irak četvrta. Stvarno su bile teške utakmice. Zadovoljni smo, premda smo ispustili neke prednosti u setovima koje smo mogli dobiti. Završili smo zadnji u skupini, a u osmini finala smo igrali protiv BiH koja je aktualni europski prvak,” kazao je kapetan reprezentacije Ivan Ćosić.

“Mi smo amateri prema ekipama protiv kojih smo igrali. To su ljudi koji se profesionalne bave sjedećom odbojkom. Zadovoljni smo igrom koju smo pružili jer smo vidjeli da imamo veliki potencijal. Do kraja SP-a imamo još nekoliko utakmica i trudit ćemo se kako bi na koncu završilo što bolje plasirani,” dodao je Ćosić koji je nedavno izabran za člana inauguracijskog Vijeća sportaša Međunarodne antidopinške agencije (WADA).

“Bili smo stvarno u teškoj skupini, no igrači su pokazali želju, imali smo dosta oscilacija u igri. Protiv Kazahstana i Iraka smo imali velike šanse preokrenuti rezultat, nažalost nismo, dok protiv paraolimpijskog i svjetskog prvaka Irana nije niti bilo realno očekivati pobjedu,” istaknuo je izbornik Mato Dragičević.

“Nadam se da ćemo u nastavku turnira pokazati bolju igru,” dodao je Dragičević.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja