Međimurje Press
Sport+

Konferencija za novinare uz božićni domjenak MRK Čakovec

Na konferenciji MRK Čakovec članovi uprave i igrači dali su informacije o prvom dijelu sezone 2023./24. 1. HRL Sjever i osvajanju naslova jesenskog prvaka, ulasku u osminu finala Hrvatskog kupa, planovima za nastavak prvenstva, mlađim dobnim skupinama te općenito o stanju u klubu i rukometu u Gradu i Županiji. 

Na konferenciji službeno su se obratiti predsjednik kluba Željko Kavran, trener seniora Josip Borković kapetan seniorske momčadi Tibor Tkalčec i srednji vanjski Filip Goričanec.

Glavni cilj, kako je rečeno za početak prvenstva bio je opstanak u ligi no dogodilo se upravo suprotno. Rukometaši su svojom prepoznatljivom igrom nadmašili sebe i mljeli suparnike, izgubivši samo jedan bod u 12 utakmica. Ono najvažnije je da se u Čakovec vratio rukomet i još važnije publika. Sada postoji novi plan, a to je direktan plasman u Premier ligu.

Osim rada s prvom ekipom i mlađih kategorija oko (200 djece), sve financijske obaveze su pokrivene za 2024. godinu rekao je Kavran. Nemamo plaće, sirotinjski smo klub prema ostalim suparnicima u ligi. Nemamo dvoranu, treniramo s djecom od Male Subotice, Ivanovca, Nedelišća, bez grijanja, a stvaramo igrače. Imamo 7 selekcija, a znate što znači osigurati ne samo prijevoz. Zadnji smo klub lige po dobivanju financija od strane grada i županije. Primjerice, Bjelovar ima svoju dvoranu, Varaždin tri, a mi ni jednu gradsku. Mi nemamo ni strategiju razvoja sporta, nemamo kriterije, prioritete, kategorizaciju. Bjelovarski gradonačelnik klubu kojeg pobjeđujemo od šale, daje 160.000 eura. U Sisku 30.000 eura mjesečno. Ovako, mi živimo od ulaznica i sponzora koji vole rukomet jer o financiranju MRK Čakovec grada i županije smiješno je govoriti. Danas se u grobu okreću bivši gradonačelnici i Marija Ružić i Branko Šalamon. Morate biti luđak da se danas bavite rukometom. Kavran je spomenuo na kraju kako će Gradu počekom 2024. ponuditi rješenje za dvoranu Graditeljske škole.

Na kraju konferencije pripremljen je domjenak, a nastavak prvenstva u kojem MRK dočekuje spreman počinje 3. veljače 2024.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja