Međimurje Press
Grad Prelog

Pregled tjednih događanja na području Grada Preloga od 01. do 8. svibnja 2024. godine

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 4. i 5.5.2024., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Nerazdvojni (Inseparables)

Animirani; Uloge/Glasovi:

Od scenarista velikog hita „Priča o igračkama” dolazi zabavna avantura dva nerazdvojna prijatelja, napuštenog plišanog medvjedića i lutka beskrajne mašte. Kada se u starom kazalištu u parku ugase svjetla, lutke ožive. Među njima je Don, koji je umoran od toga da svaki dan glumi budalu. Sanja o tome da napokon postane pravi heroj i hrabro odlučuje otići iz kazališta i krene u otkrivanje velikog svijeta i vlastitog života! Na tom putovanju susreće Doggie Dog-a, napuštenu plišanu igračku koja želi postati rap zvijezda. To je početak velike avanture i prijateljstva koje će njihove snove pretvoriti u stvarnost i dokazati da čak i oni najmanji mogu odigrati herojske uloge!

  • 4. i 5.5..2024., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Kaskader (The Fall Guy)

Komedija; Uloge: Ryan Gosling, Emily Blunt, Winston Duke, Aaron Taylor-Johnson

On je kaskader, i kao i sve članove tog esnafa, njega takođe raznose, pucaju u njega, guraju ga kroz prozor, bacaju sa najviših visina i sve to radi naše zabave. Sada, neposredno poslije nesreće koja ga je umalo koštala karijere, ovaj heroj radničke klase mora da pronađe nestalu filmsku zvijezdu, da otkrije zavjeru i vrati ljubav svog života, paralelno radeći svoj svakodnevni posao. Šta bi moglo da krene po dobru?

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

  • DO 10.05.2024. IZLOŽBA HRVATSKOG DRUŠTVA LIKOVNIH UMJETNIKA MEĐIMURJA

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga možete do 10. svibnja 2024. godine pogledati izložbu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Međimurja.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Međimurja strukovna je umjetnička organizacija koja djeluje od 2000. godine te okuplja povjesničare umjetnosti, likovne kritičare, likovne pedagoge, akademske slikare, kipare i grafičare, magistre primijenjenih umjetnosti, fotografe, dizajnere interijera, tekstilne dizajnere, dizajnere keramike te medijske dizajnere sa profesionalnim djelovanjem u polju likovne i vizualne umjetnosti.

Na izložbi u Muzeju Grada Preloga radove izlaže jedanaest članica i članova HDLU Međimurja: Andrija Večenaj, Vesna Osojnički, Lucija Berdin Kokol, Mirna Žerjav, Kristina Pongrac, Edi Radan, Bojana Vojvodić, Dario Štokić, Rusa Trajkova, Viktorija Balog Mikac i Kaja Resman. Na ovoj ih je izložbi okupila želja da se “međimurska scena” akademskih umjetnika podastre jednoj vrsti pregleda, revizije u najširem smislu riječi, kako to u predgovoru kataloga izložbe piše Tanja Špoljar, povjesničarska umjetnosti. Također ističe da se autorice i autori tematski često oslanjaju na neposrednu okolinu, vezani su uz prirodu, brigu za okoliš, specifične prirodne materijale te spoj tradicionalnih materijala i društveno angažiranih poetika ili pak uz veoma intimna promišljanja o svijetu oko sebe.

DOGAĐANJA

  • 01.05.2024., SRIJEDA U 9 SATI, PRVOMAJSKA BICIKLIJADA

Prvi dan mjeseca svibnja, Praznik rada, donosi novo druženje ulicama Preloga uz Prvomajsku biciklijadu. Turistička zajednica Grada Preloga poziva na biciklijadu, koja će i ove godine proći ulicama mjesta s područja Preloga, a to su naravno: Prelog, Čehovec, Cirkovljan, Hemuševec, Draškovec, Čukovec, Oporovec i Otok. U odličnoj atmosferi i dobrom društvu, biciklom će svi sudionici proći blizu trideset kilometara. Pozivaju se svi ljudi dobre volje, a pogotovo obitelji s djecom, da se pridruže Prvomajskoj biciklijadi. Biciklijada nije natjecateljskog karaktera i lijepa je prilika za pravo obiteljsko druženje. Prvomajska biciklijada Grada Preloga okuplja bicikliste rekreativce, ljubitelje vožnje, kao i obitelji s djecom. Start Prvomajske biciklijade je u centru Preloga u srijedu, 1. svibnja, točno u 9 sati ispred župne crkve sv. Jakoba, a cilj i druženje na prostoru Sportsko-rekreacijske zone Marina u Prelogu. Na cilju se za sve sudionike manifestacije sprema osvježenje i okrjepa, uz obavezni prvomajski grah te zabavni dio uz odličnu glazbu. Dođite i pridružite se, razgibajte se, razveselite, budite u dobrom društvu i na ovogodišnjoj Prvomajskoj biciklijadi Turističke zajednice Grada Preloga.

RUTA BICIKLIJADE: PRELOG – ČEHOVEC – DONJI KRALJEVEC – CIRKOVLJAN – DRAŠKOVEC – HEMUŠEVEC – LOVAČKI DOM DRAŠKOVEC (ODMORIŠTE) – ČUKOVEC – OPOROVEC – PRELOG – OTOK – MARINA.

  • 01.05.2024., SRIJEDA U 10,30 SATI, NOGOMETNA UTAKMICA U CIRKOVLJANU

Veliki broj nogometaša iz cijelog svijeta, danas nastupa, kako u hrvatskim, tako i u međimurskim nogometnim ligama. Na području Međimurske županije, odnosno na području Međimurskog nogometnog saveza, najviše ih dolazi iz Japana i Brazila. Upravo će se igrači iz ovih dviju zemalja, u organizaciji Nogometnog kluba Naprijed iz Cirkovljana, ogledati u srijedu 1. svibnja, u Cirkovljanu u Parku Zdenci. Utakmica selekcija japanskih i brazilskih igrača, počinje od 10,30 sati, a uvijek dobar i gostoljubiv domaćin, Nogometni klub Naprijed, pobrinut će se i za prigodno osvježenje.

  • 05.05.2024., NEDJELJA, SAJAM RABLJENE ROBE U PRELOGU

Druženje sa Sajmom rabljene robe u Prelog nastavlja se i prve nedjelje u mjesecu svibnju. Prije nekoliko godina, u Prelogu, na prostoru Tržnice Prelog, pokrenut je Sajam rabljene robe. Nakon duge pauze, Sajam rabljene robe se vratio na Tržnicu Prelog u prosincu 2022. godine. Sajam se održava kroz cijelu godinu svake prve nedjelje u mjesecu, u vremenu od 8 do 13 sati. Pridružite se, prodajući nešto od onoga što vam je višak u kućanstvu ili jednostavno dođite, pogledajte i kupite nešto korisno. Po povoljnim cijenama ovdje će se sigurno moći nabaviti dobro očuvana odjeća i obuća, kao i igračke, knjige, nakit i kućne potrepštine te brojne druge zanimljive i nekome sigurno potrebne stvari. Novo ovogodišnje druženje na Tržnici Prelog, zakazano je za nedjelju, 5. svibnja 2024. godine.

  • 08.05.2024., SRIJEDA U 19 SATI, TRIBINA PRIGODOM MAJČINOG DANA

Mjesni odbor Prelog poziva na zanimljivu tribinu, u srijedu, 8. svibnja, s početkom u 19 sati u prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. Predavač će biti Lidija Vidović Zvonar, dr.med. specijalist obiteljske medicine i certificirani majstor NLP – a. NLP znanja bude i razvijaju unutarnju ljudsku moć i uče da je sve moguće. No, najvažnije je da daje konkretna znanja i vještine o načinu ostvarivanja mogućega. NLP je uputa za korištenje vlastitog uma. Tema tribine je „Ljubav prema sebi i vrijeme za sebe: značenje za mentalno i opće zdravlje“. Ulaz je slobodan, a tribina se organizira uoči obilježavanja Majčinog dana. Druga je nedjelja u svibnju već tradicionalno posvećena majkama. Majčin se dan tijekom povijesti u različitim oblicima obilježavao u mnogim zemljama diljem svijeta, ali status blagdana prvi je put dobio u Sjedinjenim Američkim državama. Danas se slavi u više od pedeset zemalja u svijetu.

Željko Sokač

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja