Međimurje Press
Sport+

Košarka:Tri pobjede ekipe U12 Međimurja na OP Hrvatske u Zagrebu

U zagrebačkoj Dubravi se od 22. do 25. lipnja održano je XIX. Otvoreno prvenstvo Hrvatske za mlađe dječake i mlađe djevojčice do 12 godina. Na ovogodišnjem prvenstvu nastupile su 34 muške i 16 ženskih ekipa. Prvenstvo su zajednički organizirali Košarkaški savez Zagreb i KK Dubrava uz potporu Hrvatskog košarkaškog saveza.

U jakoj konkurenciji nastupila je i ekipa dječaka U12 Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec pod vodstvom trenera Marija Novaka.

Igrali su u vrlo jakoj skupini E sa čak 5 ekipa zajedno s Cedevitom Junior (na kraju drugi) i još tri sastava: Medveščak, Požega i ekipom KS ZŽ.

Odličnu partiju sastav Međimurja pružio je protiv zagrebačkog Medveščaka i Požege u kojima su stigli do uvjerljivih pobjeda. Tvrdu utakmicu odigrali su protiv selekcije KS ZŽ, ali na kraju nisu mogli do pobjede protiv fizički moćnijeg protivnika u utakmici koja je odlučivala o plasmanu u osminu-finala. Uvjerljivo prvo mjesto u našoj skupini osvojila je Cedevita Junior.

Osvojeno treće mjesto donijelo je borbu od 17. do 24. mjesto i tu je naš sastav bio uvjerljiv u međimurskom derbiju protiv Mladosti iz Ivanovca.

Uz malo više sreće u sastavu skupina naša ekipa mogla je napraviti ulazak u osminu-finalu, što je sigurno zaslužila prema kvaliteti prikazane igre, kao i rezultatima protiv Medveščaka i Požege.

Naslov prvaka slavila je ekipa Novog Zagreba. Predvođeni najboljim strijelcem i igračem turnira Nikšom Zlopašom koji je u finalu ubacio 55 poena, došli su do pobjede upravo protiv Cedevite Junior. Treće mjesto pripalo je ŠK Zadar koja je bila bolja od Larusa iz Zagreba.

Rezultati našeg sastava: Međimurje Medveščak 48-32, Međimurje – Požega 62-19, Međimurje – KSZŽ 19-29, Međimurje – Cedevita Junior 21-69. Utakmica za poredak: Međimurje – Mladost Ivanovec 31-14.

Kreće košarkaški kamp u sklopu projekta Svaki tjedan sport jedan

KK Međimurje Čakovec, u sklopu projekt Svaki tjedan sport jedan, provodi Košarkaški kamp za osnovnoškolce koji kreće u ponedjeljak 26.6. i traje do 30.6.

Vrijeme održavanja: 17.00 – 19.00 sati. Mjesto: dvorana i vanjski tereni 1. OŠ Čakovec

Prijave za kampove primaju se svaki dan na Gradskim bazenima Marija Ružić. 

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja