Međimurje Press
Sport+

Međimurske lepe puce u Splitu će branit boje Međimurja na državnoj završnici Coca-Cola Cupa!

Prvo regionalno finale Coca-Cola Cupa u Hrvatskoj odigrano je na terenu SRC DG Sport u Prelogu, gdje su se najbolje ekipe Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije borile za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja je na rasporedu krajem srpnja u Splitu.

Međimurske lepe puce prva su ženska nogometna ekipa koja je osigurala svoj nastup na državnoj završnici, a prije 2 godine u Splitu su i osvojile najveći malonogometni turnir. U iznimno jakoj muškoj konkurenciji, Zvonarek sistemi (2004. godište i mlađi) te Soksijevi dečki (2006. godište i mlađi) nisu uspjeli izboriti plasman na državnu završnicu. Pobjednik u starijoj kategoriji bila je ekipa Caffe bar Kod Tonija (Zabok), dok je kod mlađih pobjedu odnijela ekipa Domaći dečki (Varaždin).

Pobjednici regionalnih turnira putuju u Split gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa. Međimurske lepe puce uspješno sudjeluju na svakoj državnoj završnici od početka Coca-Cola Cup turnira za djevojke.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Benjamin Bauer

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja