Međimurje Press
Sport+

Održana 13. sjednica Izvršnog odbora MNS-a

Dana 6. srpnja 2023. godine u Sportskom parku u Gornjem Mihaljevcu održana je 13. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza. Nakon usvajanja zapisnika s posljednje održane sjednice, uslijedila je rasprava po točkama dnevnog reda.

Jednoglasno su usvojena izvješća o proljetnoj polusezoni od strane povjerenika za natjecanje Međimurskih nogometnih liga i Međimurskog nogometnog kupa, povjerenika za suđenje, disciplinskog suca, te povjerenika za natjecanja mlađih uzrasta i veterana.

NK Vidovčan zatražio je očitovanje u svezi tumačenja ljestvice 2. MNL. U ovom slučaju Međimurski nogometni savez postupao je prema Propozicijama natjecanja čl. 21. koji se poziva na Pravilnik o nogometnim natjecanjima HNS-a čl. 71. po kojem se slučaju u istog broja bodova gleda međusobni omjer klubova, ako je i on isti, što je ovdje slučaj, onda se uzima obzir pravilo gola u gostima. Tako je NK Mali Mihaljevec bio međusobno bolji – u gostima 2:2, kod kuće 1:1, i time osigurao ostanak u 2. MNL.

Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio prijedlog početaka natjecateljske sezone 2023/24., kako slijedi:

  • kolovoz 2023. – Međimurski nogometni kup (1. kolo)
  • kolovoz 2023. – Međimurski nogometni kup (2. kolo)
  • /27. kolovoz 2023. – Međimurska Premier NL, 1. MNL, 2. MNL, 3. MNL (A i B)
  • /3. rujan 2023. – Lige veterana i Lige mladih MNS-a

U tijeku je postupak licenciranja klubova koji traje do 14. srpnja 2023., a klubovi da bi participirali u određenom stupnju natjecanja moraju uz sportske uvjete zadovoljiti i ostale uvjete (infrastruktura – pregled terena za igru, i mlađe uzrasne kategorije – broj mladih igrača). Za klubove koji ne zadovolje uvjete do navedenog roka krajnji rok za žalbu na odluku je 21. srpnja 2023.

Međimurski nogometni savez s donacijom od 400,00 € pomoći će klubovima 2. međimurske NL, njih osam, u nabavci kamera za snimanje utakmica, dok će s 300,00 € pomoći NK Borcu PMP iz Turčišća pri nabavci uređaja stradalih prilikom nevremena. Također, Savez će donacijom od 500,00 € pomoći ŽNK Međimurje-Čakovec u organizaciji turnira „Volim nogomet 2023“ koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023.

Razmatrala se i zamolba veterana NK Nedelišće da MNS dozvoli registracije rekreativaca starijih od 33 godine kako bi i dalje mogli participirati u natjecanju nažalost nema uporišta u Pravilniku o statusu igrača i registracijama po kojem se mogu registrirati igrači sa 36 godina, odnosno koji će u natjecateljskoj godini napuniti 37 godina.

Međimurski nogometni savez

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja