Međimurje Press
Sport+

Okončan 30. Kup Hrvatske i 14. svečana noć vaterpola!

Današnji finalni dan Kupa Hrvatske započeo je ženskim finalom. U borbu za trofej Kupa ušle su vaterpolistice Mladosti i Jadrana, a pokal je otišao u ruke Jadranašica koje su pobjedu odnijele petercima te rezultatom 12:1 (2:2, 2:2. 4:3. 2:3, 2:3).

– Čestitam curama, stvarno su dale sve od sebe. U situaciji gdje smo rezultatski gubili tri razlike, pokazali smo karakter i da se možemo vratiti. Željeli smo tu pobjedu, ovo je zasluženi rezultat. Presretan sam. Ne sjećam se kada sam se ovako veselio – podijelio je nakon pobjede svoju sreću Aljoša Kunac, trener pobjedničkog tima Jadrana splitskog.

– Čestitke Jadranu, lijepo su pripremili utakmicu. Prvo smo mi njih hvatali rezultatski, potom oni nas. No u petercima su pokazali da su skoncentriraniji, dok moje djevojke danas nisu igrale onako kako smo dogovorile. Lijepo da je Jadran dobio ovaj trofej i da je trofej otišao u Split, a mi da smo dobili ozbiljnu konkurenciju – rekla je Mia Šimunić, trenerica ŽAVK Mladosti.

Za najbolju igračicu finala proglašena je Ivana Butić koja je zabila i četiri zgoditka. Dva je upisala Bruna Barišić, a po jedan gol upisale su Jelena Butić, Elena Vukelić, Magdalena Butić i Domina Butić.

Uslijedilo je muško finale u kojem su se sastali Jadran splitski i Jug Adriatic osiguranje, te su ponovo pobjedu odnijeli Splićani rezultatom 14:11 (5:1, 5:5, 2:0, 2:5).

– Od kada sam ja trener, ovo nam je najbolja utakmica. Igrali smo motivirano, pametno, s potpunom kontrolom, niti jedan trenutak nismo dozvolili da nam se dogodi neko iznenađenje. Zaista sjajno. Dovoljan motiv bio je to što Jadran već 30. godina nije ništa osvojio – naglasio je Mile Smodlaka, trener Jadrana.

– Ušli smo fantastično u utakmicu, pogotovo u obrani. Od samog početka do samog kraja utakmice igrali smo zaista odlično. Želim čestitati svim dečkima, igrali su na visokoj razini. Ovo nam je najbolja utakmica sezone, jako mi je drago što smo osvojili Kup – rekao je Luka Bukić, proglašen najboljim igračem utakmice, s ostvarenih pet pogodaka.

Šetka, Marinić Kragić i Butić zabili su po dva zgoditka, dok su Dužević i Dobud upisali po pogodak.

Ovaj vaterpolski vikend u Zagrebu zaokružen je i svečanom večerom „Noć vaterpola“ koja se već tradicionalno održava dan uoči finala, već 14. godinu za redom. Na večeri su podijeljene i nagrade najzaslužnijima. Tako su Latica Medvešek (Mladost), koja je na Europskom prvenstvu U17 reprezentacije koje se ovo ljeto održalo u Šibeniku proglašena najboljom vratarkom natjecanja, sada uz Ivu Rožić (POŠK 1937) proglašena najboljom vaterpolisticom Hrvatske. Tako su tu titulu ove godine odnijele dvije vaterpolistice.

Na samoj večeri prikazan je i isječak iz filma “Samo je jedan na vrhu” redatelja i producenta Dejana Aćimovića koji radi na nikad ispričanoj priči o najtrofejnijem treneru u Hrvata, Ratku Rudiću.

Za najboljeg vaterpolista u 2021. proglašen je Maro Joković. S Bresciom je osvojio naslov prvaka Italije, da bi se od ljeta vratio u svoj matični klub Jug, Maro je u svojoj karijeri osvajač čak 58 medalja i trofeja. Pobjedu je odnio s 1 glasom više od klupskog suigrača i kapetana Juga Lorena Fatovića, a čak 3 više od donedavnog kapetana Hrvatske reprezentacije, Andra Bušlje.

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja