Međimurje Press
Grad ČakovecSport+

Osnovnoškolcima ovog ljeta na raspolaganju 23 sportska kampa iz 18 sportova

I ove godine Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca uz financijsku potporu Grada Čakovca organizira Ljetne sportske kampove. Pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“, po 19. put, osnovnoškolci se gotovo svakog tjedna ljetnog raspusta mogu okušati u različitom sportu te tako ljeto provesti aktivno ispunjeno.

Predstavljajući ovogodišnje kampove, u petak na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu, predsjednik Zajednice sportski udruga Grada Čakovca Anđelko Crnčec, naglasio je da su kampovi postali čakovečka prepoznatljivost koju kopiraju druge sredine. I ove godine, Zajednica se zajedno s klubovima članicama, potrudila te svakog tjedna, osim onog početkom kolovoza kad se održava Porcijunkulovo, omogućiti zainteresiranima da isprobaju koji im od ponuđenih 18 sportova najbolje leži. Osim bavljenja sportom, pod paskom kvalificiranih trenera te apsolventa i studenata Kineziološkog fakulteta, za vrijeme kampova održat će se i predavanja s raznim temama od ekologije do on-sigurnosti, namijenjene osnovnoškolskom uzrastu.

Naravno, rekao je Crnčec, broj kampova na kojima se može sudjelovati nije ograničen, a one koju ih prođu najviše, očekuju priznanja i nagrade.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da su u ovih gotovo 20 godina mnogi mladi ljudi svoje prve sportske korake napravili upravo na ljetnim kampovima. Posebno je važno to što se  djeca na ovaj način potiču na bavljenje sportskim, zdravim aktivnostima, te što u Čakovcu imaju mogućnosti ljetne praznike provesti aktivno. Zahvalila se i organizatorima na tome što godinama ustraju u organizaciji ove manifestacije, te što se je ona iz godine u godinu drugačija. „Čakovec je grad sporta, a Međimurje regija sporta te ovakve manifestacije jamče da će naši sportski klubovi i u budućnosti imati bazu dovoljno djece i mladih za uspješan rad. A o zdravstvenoj koristi bavljenja sportom ne treba posebno govoriti.“

Tehničke informacije oko ovogodišnjih kampova dao je tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Tomica Jakopec. Održavaju se od 26. lipnja do 1. rujna, a prvi je na rasporedu kamp iz plivanja, koji se održava na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu. Za sudionike s područja Grada Čakovca cijena iznosi 15,00 eura, a za ostale 25,00 eura. Ona pokriva sudjelovanje na svim sportskim borilištima, a svaki sudionik dobiva majicu i bočicu za vodu te napitke. Kampovi se održavaju od ponedjeljka do petka, u pravilu od 9 do 11 sati. Prijava za svaki kamp pojedinačno je ponedjeljkom do 9 sati, na recepciji Gradskih bazena. Na svaki kamp se mogu upisati i tijekom ljetna, najkasnije 3 dana prije njegova početka.

Prošle godine na kampovima je sudjelovalo 426 djece, što je najviše od kad se provodi ovaj projekt. Sudeći po interesu i ove se godine očekuju slične brojke. Detalje o Ljetnim sportskim kampovima te raspored možete pogledati na mrežnim stranicama Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca (http://zsucakovca.hr/ljetni-sportski-kampovi-svaki-tjedan-sport-jedan-2023/), dok snimku s prošlogodišnjih kampova možete vidjeti na You Tubeu (https://www.youtube.com/watch?v=iMfoC3AHNGU&ab_channel=TomicaJakopec).

(gč)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja