Međimurje Press
Sport+

Ovi će vas frajeri ostaviti bez daha!

Čak 16 neustrašivih frajera ostavit će 7000 posjetitelja na Stadionu Milenium u međimurskom Donjem Kraljevcu na utrci Tehnix FIM Speedway Grand Prix bez dana! 

Uz 7000 posjetitelja uživo, čak 10 milijuna ljudi se očekuje pratiti motociklističku utrku iz Hrvatske. Tai Woffinden, Dan Bewley, Leon Madsen, Mikkel Michelsen, Jack Holder, Anders Thomsen, Max Fricke, Matej Žagar i brojni drugi imena su koja vežemo uz speedway, motociklizam i neustrašiv sport na motociklima bržim od F1 i to bez kočnica!

Ubrzanja koja postiže speedway motocikl veća su od onih u Formuli 1, a iznose od 0 – 100 u ispod dvije sekunde. Međimurski stadion Milenium u Donjem Kraljevcu okružen je višedesetljetnom šumom, zelenilom, a slovi u svijetu motociklizma za najkompletniji speedway stadion, onaj s najboljom stazom u kalendaru i definitivno za jedan od najzanimljivijih u sportu.

Tai Woffinden, Englez s australskom putovnicom, trostruki je svjetski prvak, ali i DJ koji uz sam speedway nastupa i po festivalima od Poljske do Britanije, a ovog ljeta dolazi još jednom i u Međimurje i to na Forestland. Dan Bewley jedan je od najmlađih dvostrukih osvajača Grand Prix utrka u jednoj sezoni, Mikkel Michelsen nada je danskog sporta u borbi za povratak trofeja svjetskog prvaka na sjever Europe, a svima će im pokušati pomrsit planove poljska superzvijezda Bartosz Zmarzlik i legenda slovenskog spedwaya Matej Žagar.

Upravo je Matej Žagar vozač kojeg obožavaju ljubitelji ovog sporta diljem svijeta, poglavito s prostora Slovenije, Hrvatske i okolice, a vi sami zaključite zašto.

Utrka je na rasporedu 29. travnja s početkom u 19 sati na Stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu, a program počinje već od podneva s treninzima, kvalifikacijama, burger festom, tailgatingom i druženjem uz glazbu, pivo i sport!

https://www.entrio.hr/event/fim-speedway-grand-prix-of-croatia-12783

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja