medjimurjepress@gmail.com

Plivači ČPK-a nastupili na kontrolnom natjecanju u Rijeci!

Nakon dužeg perioda uzrokovanog pandemijom koronavirursa najbolji hrvatski plivači opet su mogli odmjeriti snage jedni protiv drugih i protiv štoperice. Naime,  20. i 21. veljače 2021., u Rijeci je  organizirano Kontrolno natjecanje Hrvatskog plivačkog saveza.

Nastupilo je 200-tinjak najboljih plivača u Hrvatskoj, a pravo nastupa imali su samo članovi reprezentacije, kategorizirani sportaši i najbolji sportaši prema vrijednosti rezultata u bodovima. Među tom elitom bila je sedmorka Čakovečkog plivačkog kluba koju su činili:  Tin Furdi, Ema Medved, Marta Horvat, Sven Furdi, Matija Tropša,  Meri Furdi i Sara Puklavec.

“Veličanstvenih sedam” u našem najvećem lučkom gradu vodio je trener Goran Kolarić koji je pohvalio ovakvo natjecanje. “Plivalo se u velikom, 50 metarskom bazenu. Na natjecanju nije bilo proglašenja pobjednika već je samo održano s ciljem kontrole trenutnog stanja plivača. S obzirom na nedostatak mitinga i različitih prvenstva ovo je bilo i više nego dobar način da vidimo gdje smo. Ono što su plivačice i plivači pokazali je bilo dobro jer, usprkos podužoj pauzi, isplivana vremena su bila zadovoljavajuća. Osim toga, natjecanje je bilo i dobro za psihu hrvatskih plivača jer su se maknuli iz svojih matičnih bazena i iste svakodnevice” izjavio je Kolarić i dodao kako se u ČPK-u s nestrpljenjem okreću sljedećem natjecanju koje će ovog vikenda biti održano, također, u Rijeci.

“Pandemija virusa COVID-19 poremetila je sve planove, ali ih modificiramo i prilagođavamo trenutačnoj situaciji. Važno je da smo tu, da smo zdravi i idemo prema naprijed” optimistično je je poručio čelni čovjek Čakovečkog plivačkog kluba.

Tomica Jakopec

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*