Međimurje Press
Sport+

[REZULTATI] MARIN ŠUICA JUNIOR OPEN

U organizaciji Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec od 24. lipnja do 1. srpnja  po dvadeset i peti put za redom održan je međunarodni teniski  turnir za juniore i juniorke do 16 godina

Ovaj tradicionalni turnir koji je 1999. godine uvršten i u kalendar Europske Teniske  federacije -Tennis Europe, od 2011. godine nosi naziv po Marinu Šuici, našem mladom Čakovečkom tenisaču, jednom od najboljih i najtalentiranijih juniora u Europi.

I ove godine turnir je potvrdio status najjačeg hrvatskog turnira i jednog od najboljih turnira u ovom dijelu Europe.

Na turniru je nastupio veliki broj igrača, više od stotinu igrača i igračice iz Kanade, SAD-a, Kazahstana, Švedske, Češke, Italije, BiH, Ukrajine, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Austrije i Hrvatske.

U konkurenciji juniora prvo mjesto zasluženo je osvojio mladi Ukrajinac Heorhii Shylov, na turniru postavljen za prvog nositelja. Cijeli turnir odigrao je vrlo dobro i uvjerljivo, bez izgubljenog seta. Jednako uvjerljiv bio je i u finalnom susretu protiv Maura Mavračića iz Hrvatske pobijedivši rezultatom 6:4, 6:1.

Među juniorkama naslov pobjednice zasluženo je pripao slovačkoj igračici  Jessici Kolesarovoj. I ona je na turniru bila postavljena za prvu nositeljicu. Finalni susret protiv hrvatske predstavnice Ane Petković dobila je bez borbe, predajom Petković zbog bolesti.

Muške parove osvojili su Mark Bečirović Novak i Andraž Rožman iz Slovenije, a ženske Slovakinja Sofia Rachel Kocisova i Ana Petković (Hrvatska).

Ostali hrvatski predstavnici na turniru su razočarali, osim Noe Levaka i Doriana Stiblika koji su se plasirali u finale turnira parova.

Turnir je i ove godine pobudio veliki interes igrača, uzvanika, novinara i publike. Uz gospodarske učinke turnir je odlična prigoda za promociju grada Čakovca, Međimurja i Hrvatske. No njegov je najveći značaj  u tome da daje priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnih bodova.

Tekst i foto: Bojan Ružić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja