Međimurje Press
Sport+

SP para stolni tenis – Mužinić i Dretar Karić poražene u četvrtfinalu!

U španjolskoj Granadi započelo je Svjetsko prvenstvo u para stolnom tenisu na kojem nastupa rekordnih 326 sportaša iz 51 zemlje, među kojima i četvero hrvatskih predstavnika.

Hrvatske boje brani četvero predstavnika. Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u kategoriji 3, Mirjana Lučić u kategoriji 9, te Borna Zohil u kategoriji 8. Prvi put na prvenstvu će se dijeliti i medalje u mješovitim parovima kako bi se poboljšala ravnopravnost spolova.

“Uzbuđenje zbog događaja je opipljivo. Svjetsko para prvenstvo održava se svake četiri godine, što samo pridodaje važnosti ovog događaja za naše vrhunske sportaše,” rekla je predsjednica Međunarodne stolnoteniske federacije (ITTF).

Svi mečevi se igraju u dvorani Palacio de los Deportes koja ima osam stolova i ekran od 30 metara koji ispunjava jednu stranu arene.

Prvo su startala ekipna natjecanja. Hrvatske parastolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, koje su nakon srebra na paraolimpijskim igrama u Riju osvojile i broncu u Tokiju, u 1. su kole pobijedile Brazilke Thais Fragu i Yoyce de Oliveiru sa 3-1 (9-11, 11-4, 11-9, 11-7). Nažalost, u četvrtfinalu su ispale od Koreanki Jiyu Yoon i Young Jung sa 2-3 (11-9, 7-11, 11-9, 9-11, 6-11).

Osvajačice dvije medalje na svjetskim prvenstvima (srebro u Bratislavi 2017. i bronca u Pekingu 2014.) su vodile 1-0 i 2-1, ali su nažalost izgubile.

Ispao je mix par Borna Zohil – Mirjana Lučić u klasi XD17. U prvom su kolu bili slobodni, a u osmini finala su izgubili od Australaca Li Na Lei i Nathana Pellissiera sa 1-3 (17-19, 4-11, 11-3, 12-14). Australci su potom stigli do finala u kojem su izgubili od danskog para.

Dodajmo kako Zohil ima svega 16 godina i jedan je od najmlađih sudionika ovog prvenstva.

Hrvatske predstavnike sada očekuju nastupi u pojedinačnoj konkurenciji.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja