Međimurje Press
Ekologija

Nova inovativna rješenja u području zbrinjavanja otpada i proizvodnje energije

Problem zbrinjavanja otpada sve je aktualniji u Hrvatskoj i svijetu. Stoga se traže inovativna rješenja koja će otpad zbrinuti na ekološki prihvatljiv način uz iskorištavanje vrijednih sirovina koje se u njemu nalaze. Hrvatska tvrtka DOK-ING, svjetski lider u proizvodnji specijaliziranih robotskih sustava, posljednjih godina predano radi na sustavima koja iz otpada proizvode energiju.

Napore tvrtke prepoznao je i fond Innovation Norway koji je sufinancirao izgradnju postrojenja za pretvorbu nereciklabilnog tekstilnog otpada u energiju.

Stoga Vas ovim putem želimo pozvati na završnu konferenciju projekta MWMGS-Mobile Waste Management Gasification Solution koja će se održati 30. travnja 2024. godine, a gdje će se predstaviti postrojenje za obradu nereciklabilnog tekstilnog otpada i benefiti koje ono pruža socijalnoj zadruzi Humana Nova.

Konferencija će se održati u Čakovcu, a podijeljena je u dva dijela:

– Razgledavanje postrojenja MWMGS na lokaciji Humana Nova s početkom u 9:00 sati (Ulica žrtava fašizma 3, Čakovec)

– Završna konferencija na kojoj će se predstaviti rezultati projekta i projektni partneri s početkom u 10:00 sati u hotelu Castellum (Ul. Vladimira Nazora 16, Čakovec).

Nova inovativna rješenja u području zbrinjavanja otpada i proizvodnje energije ključna su za Hrvatsku i svijet. Zato vas pozivamo da nam se pridružite u predstavljaju jednog od takvih inovacija koja će unijeti velike promjene u sektor tekstila i kružno gospodarstvo općenito.

Foto: Mateh Grgić

Edi Kirasić

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja