Međimurje Press
Ekologija

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša u Varaždinu

Fakulteti Sveučilišta u Zagrebu:  Geotehnički fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet i Fakultet organizacije i informatike 4. i 5. 6.2024. godini zajednički obilježavaju Svjetski dan zaštite okoliša!
Slogan je ove godine: “Our land. Our future. We are #GenerationRestoration.” Ovogodišnja kampanja usmjerena je na obnovu zemljišta, suzbijanje pustinja i otpornost na sušu.
Službeno otvaranje ovog događaja bit će danas, 4.6., u 11.30h u Šetalištu Ivana Pavla II,  a otvorit će ga varaždinski župan g. Anđelko Stričak i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, g. Miroslav Marković.
U Šetalištu će biti postavljeni štandovi, izložbene i edukativne makete, a održat ćemo i prigodne radionice za sudionike.
Predstavit će se tehnologije pročišćavanja zraka i voda, zaštite tla, ponovne uporabe različitih vrsta otpada te primjene informacijskih tehnologija u zaštiti okoliša.
Tvrtka Parkovi d.o.o. predstavit će i svoj projekt u suradnji sa srednjim i osnovnim školama “Na groblje bez plastike”.
Učenici Prve gimnazije Varaždin i Gospodarske škole Varaždin sudjeluju sa plakatima koje su izradili i osmislili vezanima uz slogan  ovog Svjetskog dana.
doc. dr. sc. Ivana Presečki

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja