Međimurje Press
EkologijaŽupanija

Nova generacija djece uključena u akciju Papir nije smeće

Dvanaest godina tvrtka UNIMER iz Čakovca provodi edukativnu akciju pod motom Papir nije smeće, te svakoj novoj generaciji djece predškolske dobi i učenicima osnovnih škola Međimurja daruje znanja o načinima očuvanja okoliša sortiranjem otpada, u ovom slučaju odvajanjem starog papira za recikliranje.

U ovogodišnju akciju uključilo se 12 vrtića i 24 osnovne škole, odnosno 8411 djece koja su sakupila ukupno 189.180 kilograma papira, od čega su predškolarci prikupili 79.600 kilograma.

Među učenicima osnovnih škola, u ovogodišnjem izdanju akcije Papir nije smeće, prvoplasirani su učenici Osnovne škole Sveta Marija, na drugom mjestu su učenici OŠ Donji Kraljevec , a trećeplasirani su učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića Sv. Juraj na Bregu.

U kategoriji najmlađih prvoplasiran je Dječji vrtić Klinčec Donji Vidovec, na drugom mjestu je Dječji vrtić Stonoga Novo Selo Rok, a na trećem Dječji vrtić Mura iz Goričana.

Direktor UNIMER-a Branko Gregur rekao je da su rezultati akcije svake godine impresivni, te da je odaziv vrtića i škola velik, što akciji daje značaj i smisao. „Zahvaljujem Međimurskoj županiji koja je i ove godine osigurala novčane nagrade za tri prvoplasirane ustanove u obje kategorije, kako bismo naše male sakupljače papira dodatno motivirali“, istaknuo je direktor UNIMER-a. Prvoplasirana škola i vrtić dobili su nagradu od 450 eura, drugoplasiranima je pripalo 300 eura, a trećeplasirane ustanove osvojile su po 150 eura.

Djeci i njihovim odgojiteljicama, te učiteljima i učiteljicama na rezultatima je čestitao zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, istaknuvši UNIMER-ovu akciju kao izvrstan primjer uključivanja najmlađih u život zajednice i to modelom kojim doprinose zaštiti okoliša i istovremeno uče te usvajaju korisne navike za cijeli život.

Proglašenju najboljih pridružili su se gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić, načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković, i komercijalni direktor tvrtke Tehnix Željko Horvat koji su istaknuli da je riječ o vrijednoj akciji jer poruku iznimno važnu za budućnost našega okoliša prenosi upravo na one na kojima će briga o njemu i ostati.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja