Međimurje Press
EkologijaUdruge

Besplatno predavanje i volonter5sko druženje u Biovrtu

U Biovrtu smo pripremili mnoštvo zanimljivih besplatnih sadržaja za javnost, a sve s ciljem edukacije građana o važnosti bioraznolikosti i organskog uzgoja hrane.

  1. POKLANJAMO VAM NOVO BESPLATNO ONLINE PREDAVANJE – “KAKO NAM BIORAZNOLIKOST POMAŽE U VRTU (+ STRATEGIJE OBRANE OD INVAZIVNIH VRSTA)” – BESPLATNO DOSTUPNO 22.-28.05.2024.

Kako ove godine mnogi imaju velike probleme u vrtu s puževima i smrdljivim martinima – odlučili smo vam pomoći iskustvom iz Biovrta. U prirodi je sve povezano i sve ima svoju svrhu. Čovjek je dio te prirode. Bez prirode ne možemo, sve što trebamo dobivamo iz nje, pa tako i ono najvažnije, hranu. A uzgajajući hranu, umjesto da se iz neznanja ubijaju mnogi korisni kukci oko nas, možete pametno iskoristi brojne prirodne procese i kukce oko nas te tako uzgojiti više i lakše u suradnji s prirodom. U ovom predavanju naučit ću vas upravo to. U drugom dijelu predavanja naučiti ćete više o najčešćim invazivnim vrstama (puževima, stjenicama) i koje su biološke strategije za spašavanje vašeg vrta i uroda.

Predavanje će biti dostupno online na Youtube kanalu 22.-28.05.2024. – a da bi na dobili poveznicu za gledanje – prijavite se na slijedećoj poveznici:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZ4XXHdNfqlDkQ_76FWjnxYsbVxJk37d8UMIxF_SF0qRkuYg/viewform

  1. DANI KRUŠVICE I VOLONTERSKO DRUŽENJE U BIOVRTU 01.06. (subota)

Zabilježite si 01.06. i planirajte izlet u Novo Selo Rok, jer u Biovrtu pripremamo jako zanimljiv program. Podružite se s nama i pomognite nam u uređenju Biovrta, te naučite više o tehnikama koje primjenjujemo u Biovrtu u dobrom društvu.

DEGUSTIRAMO RAZNE SORTE KRUŠVICE (MONGOLSKE BOROVNICE )
Ove godine imate i jedinstvenu priliku s nama prošetati bobičnjakom i isprobati 6 sorti mongolske borovnice – krušvice koja upravo dozrijeva u biovrtu te naučiti malo više o uzgoju ovog prefinog bobičastog voća.

RAZMJENA PRESADNICA I MNOŠTVO VIŠKOVA IZ BIOVRTA
U sklopu ove akcije održat ćemo i već tradicionalnu proljetnu razmjenu presadnica, stoga ponesite s sobom i viškove svojih presadnica, a nabavite nešto novo. Moći ćete nabaviti i nešto od presadnica mnoštva raznih sorti rajčica iz Biovrta.

Prethodne prijave su obavezne, a nakon prijave primit ćete na vaš mail sve detalje o događaju I upute za doplčazak. Broj mjesta na ovom događaju je ograničen, prednost imaju članovi/ce udruge Biovrt, a više o događaju i kako se prijaviti čitajte na www.biovrt.com

Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja