Međimurje Press
Ekologija

Šalica razgovora s Ivanom Rojko

Znate li tko je voditeljica Centra za posjetitelje Med dvemi vodami? Odgovor vas čeka u podcast formi koja je sve popularnija, osobito među mlađom generacijom sklonoj digitalnim oblicima informiranja.

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode nastavlja s podcast serijalom „Šalica razgovora‟. U sedmom izdanju snimljenom potkraj 2022. godine predstavlja se Ivana Rojko, biologinja i voditeljica Centara za posjetitelje kojima upravlja Međimurska priroda. O njezinim iskustvima rada u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami, kontinuiranom sudjelovanju na edukacijama, stručnim skupovima ili radionicama, dizajnerskim i informatičkim vještinama saznajte u šestminutnom podcastu.

Rojko naglašava: – Priroda ne treba čovjeka, ali čovjek treba prirodu. Ljudi još nedovoljno razumijevaju značaj te poruke. Stoga je bitna kontinuirana edukacija koju provodimo kroz interpretaciju prirodnih vrijednosti Međimurja u samom Centru, ali i kroz prirodoslovne radionice, aktivnosti na terenu, ptičarenjem, organizacijom Noći muzeja i drugih programa koji su usmjereni prema djeci i mladeži te drugim dobnim skupinama.

Sa biloginjom Ivanom Rojko razgovarala je novinarka Roberta Radović, suradnica za komunikaciju i promidžbu Međimurske prirode. Podcast je objavljen na YOU TUBE kanalu Međimurske prirode. Poveznica glasi:

https://youtu.be/HdjLH1J8veg

Dosadašnja predstavljanja djelatnika Međimurske prirode i prvih šest „Šalica razgovora‟ mogu se pogledati na YouTube platformi i besplatnom kanalu Međimurske prirode gdje se nalaze i drugi video zapisi na temu zaštite prirode.

Roberta Radović, suradnica za komunikaciju i promidžbu

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja