Međimurje Press
Turizam

Prva konferencija o budućnosti kontinentalnog turizma – (FU)TURIZAM!

U multimedijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin, u organizaciji Poduzetničke udruge Liderum, održana je konferencija (FU)TURIZAM

U jednom danu, na jednom mjestu, 60-ak prisutnih gostiju (i još toliko prisutnih putem live streama) imalo je prilike čuti iskustva i najnovije prakse iz kontinentalnog turizma, s naglaskom na održivom turizmu. Ukupno šest predavača, na konferenciji je podijelilo vlastita iskustva koja imaju o turizmu. Svojim zanimljivim izlaganjima, potaknuli su prisutne na raspravu, a konačni zaključak bio je da Međimurska i Varaždinska županija trebaju premostiti jal i udružiti se u turističkoj ponudi, jer ono što strane turiste zadržava u kućama za odmor više od 2-3 noćenja, je zapravo potraga za lokalnim zanimljivostima i do 50-ak kilometara oko jedinice u kojoj su smješteni.

Panelisti konferencije imali su prilike ocijeniti trenutno stanje kontinentalnog turizma RH te iznenadili visokom ocjenom sedam (7). Mr. sc. Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije, pojasnio je: „Iako smo prva generacija koja se bavi turizmom, puno toga se već napravilo. Na dobrom smo putu, dali smo kontinentalnom turizmu boju, a sada trebamo još poraditi na lokalnoj ponudi i autentičnosti, odnosno dati turističkoj ponudi veličinu.“ Iduća konferencija održat će se na Svjetski dan turizma, 27. rujna 2023. godine.

Udruga Liderum

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja