Međimurje Press
Turizam

Najava tiskovne konferencije u sklopu projekta EuroCluster Rural Tourism COSME

Projekt ruralnog turizma EuroCluster (ECRT) podržao je preko 190 malih i srednjih poduzeća ruralnog turizma u smjeru poboljšanja odabranih digitalnih, zelenih i mekih/društvenih kompetencija. Ovaj projekt pružio je jedinstvenu priliku za unapređenje aktivnosti i istovremeno stvaranje kritične mase usluga europskog ruralnog turizma u EU 15+ zemalja, koje su podržane u ovom obliku suradnje s vizijom internacionalizacije.

Odabrani seoski turizmi odnosno mala i srednja poduzeća imali su pravo primiti kompletan servisni paket od 5.000€ u vidu konzultantskih usluga za poboljšanje njihovih kompetencija. Paket je omogućio malim i srednjim poduzećima, da dizajniraju i razvijaju nove turističke proizvode za međunarodna tržišta integracijom sadržaja na području digitalizacije, zelenog upravljanja i socio-kulturnih poboljšanja. Financijska pomoć se koristila za pokrivanje troškova za vanjske stručne konzultante, putovanja osoblja malih i srednjih poduzeća unutar zemlje, obuku, te mali dodatak za manja poboljšanja.

U implementacijsku fazu projekta je nakon evaluacije prijava malih i srednjih poduzeća iz Hrvatske ušlo 7 (sedam) ponudnika, a završilo 6 (šest) ponudnika kako slijedi:

80 Hrvatska Apartman Arena

81 Hrvatska Arcadia wellness park

37 Hrvatska OPG Mohokos Latjman Biserka

62 Hrvatska OPG Tatjana Hazić

117 Hrvatska Vinogradarstvo i podrumarstvo seljačkog domaćinstva Vera Turk

64 Hrvatska PG Geler j.d.o.o

Popis odabranih malih i srednjih poduzeća bio je objavljen je na web stranici Eurocluster Rural Tourism,

https://www.euroclusterruraltourism.eu/

a svi podaci o sudjelujućim ponudiocima iz Hrvatske kao i izvršenim aktivnostima dostupni su na:

https://www.euroclusterruraltourism.eu/en/beneficiaries/

U fazi realizacije bile su, pored ostalog, izvedene sljedeće aktivnosti:

  • Snimljeno 6 novih promocijskih filmova za svakog ponudnika
  • Uređene i novelirane web stranice za pojedine ponudnike
  • Sređeni i novelirane info mape za goste u smislu njihovog održivog ponašanja i u skladu sa zelenim smjernicama poslovanja
  • Proslijeđene kriteriji i standardi za pridobivanje međunarodnih zelenih eko-certifikata (uz suradnju i podršku Turističke zajednice Međimurja pridobivena su 3 eko-certifikata od 6 ponudnika, ostalih 3 su u postupku pridobivanja)
  • Pripremljeni zajednički i individualni itinerari za otkrivanje prirodne i kulturne baštine destinacije Međimurja, kao i individualno za lokanu ponudu u blizini svakog ponudnika
  • Izvedeni dani otvorenih vratiju i posebnih tematskih događaja u skladu sa ponudom pojedinih ponudnika
  • Pripremljeni novi turistički produkti u duhu novih trendova i ponude održivog i odgovornog turizma, kao i sa ciljem povezivanja u integralne turističke proizvode sa naglaskom na lokalnoj ponudi

Više i detaljnije o izvedenim aktivnostima bit će predstavljeno sa strane odabranih ponudnika neposredno na press konferenciji 14.5.2024 u  11.00  u Međimurskoj palači turizma, B. J. Jelačića 22e. 

Neformalni konzorcij Jurakić, Pavlin, Koščak i

Turistička zajednica Međimurja

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja