Međimurje Press
Turizam

Međimurje u projektu EuroCluster Rural Tourism COSME

Završna konferencija projekta EuroCluster Rural Tourism COSME održana je danas u utorak, u Međimurskoj palači turizma u Čakovcu

Radi se o projektu ruralnog turizma, koji je podržao oko 190 malih i srednjih poduzeća ruralnog turizma iz 19 država, u cilju poboljšanja odabranih digitalnih, zelenih i mekih/društvenih kompetencija. Sudionicima projekta time je pružena jedinstvena prilika za unapređenje aktivnosti i istovremeno stvaranje kritične mase usluga europskog ruralnog turizma u EU 15+ zemalja, koje su podržane u ovom obliku suradnje s vizijom internacionalizacije. Odabrani seoski turizmi imali su pravo primiti kompletan servisni paket od pet tisuća eura u vidu konzultantskih usluga za poboljšanje njihovih kompetencija, kako bi dizajnirali i razvili nove turističke proizvode za međunarodna tržišta integracijom sadržaja na području digitalizacije, zelenog upravljanja i socio-kulturnih poboljšanja.

Zahvaljujući dosadašnjim iskoracima, Međimurska županija odabrana je kao svojevrsni pilot projekt i primjer ostatku Hrvatske. Projekt je završilo šest međimurskih turističkih dionika: Apartman Arena, Arcadia wellness park, OPG Mohokos, OPG Tatjana Hazić, Vinogradarstvo i podrumarstvo seljačkog domaćinstva Vera Turk te PG Geler.

Za njih je provedeno ukupno 43 aktivnosti, odnosno snimljeno šest novih promocijskih filmova, uređene i osvježene internetske stranice, info mape za goste u smislu njihovog održivog ponašanja, ishođena su tri eko-certifikata, a ostalih tri je u postupku dobivanja, pripremljeni su zajednički i individualni itinerari za otkrivanje prirodne i kulturne baštine destinacije Međimurja, održani su dani otvorenih vrata i posebnih tematskih događaja te pripremljeni novi turistički proizvodi u duhu novih trendova i ponude održivog i odgovornog turizma.

– Sve to pomoći će daljnjem unapređenju turizma na našem području i nadamo se nastavku ovog projekta, koji je za nas značajan jer pozicionira Međimurje na europsku kartu ruralnog turizma, rekao je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Također, dobiven je pristup europskim promocijskim bazama, odnosno veliku vidljivost, kao i razmjeni akademskog i svakog znanja u pogledu suvremenog razvoja ruralnog turizma. Osim toga, Međimurje će svoju turističku ponudu predstavljati na Euroacademia ruralnog turizma koja će se održati u lipnju u Grčkoj.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja