Međimurje Press
Turizam

Razvoj aktivnog turizma na Dravi!

U petak 09. rujna 2022. godine LAG Međimurski doli i bregi sudjelovao je na tematskoj radionici u sklopu međunarodnog projekta suradnje „Naša Drava“. Tema radionice bila je razvoj aktivnog turizma na Dravi.

Također, održana je i završna konferencija međunarodnog projekta suradnje „Naša Drava“ na kojem su sudjelovali LAS Bogastvo podeželja, TOTI LAS, LAS Lastovica, LAS Ovtar, LAS Mislinjske in Dravske doline, LAS Drava, LAS Haloze, LAS UE Ormož iz Slovenije te LAG Mura Drava i LAG Međimurski doli i bregi iz Hrvatske.

LAG Međimurski doli i bregi je kroz navedeni projekt proveo nekoliko zanimljivih aktivnosti. Tako je, u suradnji s Dječjim vrtićem „Zvončić“ iz Nedelišća organizirao dvodnevnu edukativnu terensku uz stručno vođenje djelatnika Centra za posjetitelje Med dvemi vodami. Veoma zanimljiva i poučna, ali nadasve zabavna terenska radionica, prvi je dan održana na poučnoj stazi Kuršanski lug u Gornjem Kuršancu, dok su drugi dan djeca DV Zvončić imala organizirani posjet Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu gdje su kroz priču i razne interaktivne aktivnosti uronili u zaštićenu prirodu Međimurja. LAG Međimurski doli i bregi je u sklopu istog projekta osmislio i izradio edukativnu igru „Naše Međimurje“ koja je namijenjena u prvom redu predškolcima te nižim razredima osnovne škole, no zasigurno će biti zanimljiva i starijim generacijama, a i turistima. Cilj igre je zabavna edukacija o biljnom i životinjskom svijetu Međimurja te turističkim znamenitostima. Posljednja aktivnost međunarodnog projekta suradnje odnosi se na nedavno dvodnevno studijsko putovanje na područja LAG-ova partnera u Sloveniji, uz domaćinstvo LAS-a Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah, koje je LAG Međimurski doli i bregi proveo u suradnji s LAG-om Mura-Drava 05. i 06. rujna 2022. godine.

Provedba projekta suradnje LAG-ova „Naša Drava“ sufinancirana je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera 19 LEADER, Podmjera 19.3 “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a”, Tip operacije 19.3.2 “Provedba aktivnosti projekta suradnje”, Međunarodni projekt suradnje „Naša Drava“.

/lag-medjimurskidoliibregi.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja