Međimurje Press
Turizam

TZ grada Čakovca prijavila 3 manifestacije za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske!

Predstavnici Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj: “Klub članova Selo” ovih su dana posjetili Turističku zajednicu grada Čakovca, kako bi evaluirali tri manifestacije, prijavljene za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award. Dodjela nagrade održat će se od 27. do 30. travnja u cavtatskom hotelu Croatia, u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju: turistička seljačka (obiteljska) gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija,  vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka. Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. Veliki interes za ovo natjecanje, koje se već tradicionalno održava devetu godinu, pokazuje i broj od 138 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske.

U Međimurskoj županiji kandidirani su : TZ grada Čakovca – Porcijunkulovo, TZ grada Čakovca – Međimurski fašnik i TZ Grada Čakovca – Jesen u gradu Zrinski. 

Želimo puno sreće Turističkoj zajednici u natjecanju za ovu vrijednu nagradu.

Mia Pokos

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja