Međimurje Press
Vlada Republike Hrvatske

Međunarodni dan obitelji!

Međunarodni dan obitelji obilježava se 15. svibnja, proglasili su ga 1994. godine Ujedinjeni narodi. Svjesni važnosti i uloge obitelji, njene nezamjenjivosti za odrastanje i razvoj svakog djeteta, izgradnju međuljudskih odnosa i razvoja društva u cjelini, bez obzira na vrijeme i okolnosti, oblike obitelji i običaje pojedine društvene zajednice bilo gdje u svijetu.

Ove godine Ujedinjeni narodi Međunarodni dan obitelji usredotočuju na utjecaj novih tehnologija, demografske promjene, brzu urbanizaciju i migracijske trendove te klimatske promjene.

Prošlogodišnji Međunarodni dan obitelji protekao je u znaku svjetske pandemije i izazova te neizvjesnosti koje je sa sobom donijela te se pokazalo kako svaka promjena u društvu nosi sa sobom izazove i teškoće koje se izravno odražavaju na obitelj.

Vlada Republike Hrvatske kontinuirano radi na poboljšanju standarda obitelji i stvaranju pretpostavki za kvalitetan obiteljski život i odgovorno roditeljstvo. Poduzimaju se mjere pomoći obiteljima u nezadovoljavajućoj ekonomskoj situaciji, obiteljima koje skrbe o  osobama s invaliditetom, starijim ili bolesnim članovima kao i obiteljima u različitim rizicima, a sve kako bi ostvarile uvjete za dostojan život svih svojih članova te uvjete za odgovarajuću skrb o djeci.

Svim građanima čestitamo Međunarodni dan obitelji!

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja