Međimurje Press
UdrugeVlada Republike Hrvatske

JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE SREDSTVIMA DRŽAVNOG PRORAČUNA U 2024. GODINI

Obavještavam vas da je na stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja objavljen JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE SREDSTVIMA DRŽAVNOG PRORAČUNA U 2024. GODINI.

Ovaj javni poziv objavljuje se na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2024. do 2027. godine (NN 25/24, dalje: Program) u cilju otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore u svrhu samozapošljavanja pokretanjem vlastite samostalne djelatnosti u sljedećim organizacijskim oblicima: samoopskrbno poljoprivredno gospodarstvo, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt, trgovačko društvo ili druga samostalna profesionalna djelatnost (slobodna profesija, ustanova ili dr.). 

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom. 

Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovom pozivu traje od 11. ožujka do 9. travnja 2024. godine.

Tekst javnog poziva i pripadajući obrasci mogu se pronaći na sljedećoj poveznici: https://branitelji.gov.hr/o-ministarstvu-15/javne-rasprave/javni-pozivi/aktualni-javni-pozivi/919

Sanja Jakopec, dipl.soc.radnica

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja