Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

OUR [2021] poziv na dostavu podataka o umjetničkom djelovanju!

Projekt Opservatorij umjetničkog rada (OUR) nastao je s ciljem poticanja dokumentiranja i istraživanja polja suvremene vizualne umjetnosti te povećanja njegove vidljivosti. Stoga se u sklopu projekta stvara digitalni arhiv suvremenih vizualnih umjetnika/ca i organizacija na području Hrvatske.

U nastojanju da se putem OUR-a djelovanje suvremenih vizualnih umjetnika/ca i nezavisnih organizacija bilježi, okuplja i učini dostupnim u digitalnom okružju, pozivamo Vas na dostavu podataka o vlastitom umjetničkom djelovanju.
Umjetnici/e su pozvani/e da dostave biografske podatke, te podatke o izlagačkoj aktivnosti, a organizacije podatke i dokumentaciju o svojim izložbenim i drugim aktivnostima. Dostavljeni podaci bit će usmjereni suradničkoj izgradnji javno dostupnog i interaktivnog informacijskog arhiva suvremenih umjetnosti.
Detalji poziva i način dostave podataka: formatc.hr/our-2021-oc

Svrha prikupljanja podataka je stvaranje reprezentativnog digitalnog otvorenog (i besplatnog) arhiva, s podacima o hrvatskim suvremenim vizualnim umjetnicima_cama i organizacijama.

Rok za dostavu podataka: 30.6.2021.
* * *
Projekt OUR je u 2021. dio programa “Inquiry Inc.”, podržanog sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Grada Zagreba i Grada Rijeke.

Dina Karadžić

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja