Međimurje Press
EkologijaKultura i obrazovanjeOpćina Mala Subotica

“Drvo po drvo – tradicija mala, zelenoj budućnosti zalog dala“

Projekt učenika Vilija Markača iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica pod nazivom „Drvo po drvo – tradicija mala, zelenoj budućnosti zalog dala“ odabran je kao jedan od najkreativnijih, najizvedivijih i održivih projektnih ideja koje su zaprimljene putem natječaja EkoVizija.

Natječaj pod nazivom “EkoVizija: Inovativna rješenja za budućnost planeta”organiziralo je Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom (HDD). U natječaju su sudjelovali učenici srednjih i osnovnih škola te su u svakoj kategoriji birana tri najbolja rada. Sudionici natječaja trebali su osmisliti projekt u području rješavanja klimatskih problema u lokalnoj zajednici.

Projekt učenika Vilija Markača odabran je kao jedan od najuspješnijih projekata za osnovne škole. Ideja projekta je da svaki završni razred posadi „svoje“ drvo te se tako poveća proizvodnja kisika. Svako drvo imalo bi pločicu na kojoj će pisati razred koji ga je zasadio. Nakon nekoliko godina stvorila bi se šuma sjećanja koju bi učenici mogli posjećivati i u odrasloj dobi te se prisjećati osnovnoškolskih dana znajući da su učinili mali korak za rješavanje klimatskih promjena.

Čestitke učeniku Viliju Markaču i mentorici Mateji Čerepinko na izvanrednom uspjehu i predstavljanju naše škole.

Patricija Husajina

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja