Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Stankin film na najvećem međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Sloveniji!

Kratkometražni film Stanke Gjurić, „Vračarin sin“ (Srđan Bulat i Ivanka Blažević Kiš u glavnim ulogama) selektiran je za prikazivanje na međunarodnom filmskom festivalu FeKK 2022 u Ljubljani.
FeKK je najveći međunarodni festival kratkog filma u Sloveniji, s natjecateljskim programom koji se fokusira na kratke filmove iz raznih balkanskih zemalja (Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije) s jedne strane i s druge strane slovenski natjecateljski program. Popratni program donosi kurirane retrospektive, tematske i povijesne programe, gostujuće festivale, industrijske događaje, radionice, panel diskusije, majstorske tečajeve, nastupe glazbe uživo i još mnogo toga.

Festival je 2015. godine osnovala skupina mladih filmskih kritičara, filmaša i filmskih ljubitelja kako bi se reflektiralo na mnoge različite aspekte forme kratkog filma. FeKK nastoji profesionalno predstaviti filmove nove generacije filmaša na međunarodnoj razini s afinitetom prema jedinstvenim i često subverzivnim kinematografskim glasovima. Festival ima za cilj okupiti autore, producente, kustose, kritičare i druge filmske profesionalce iz ove regije i šire.

FeKK se održava u slikovitom centru Ljubljane s prostorima koji se sastoje od kina Slovenske kinoteke i njenog kina na otvorenom u Muzejskoj četvrti Metelkova, Kinodvoru – Gradskom kinu i drugdje, uključujući podzemne i alternativne prostore kao što je poznata četvrt Metelkova.
FeKK – Ljubljana Short Film Festival osvojio je nagradu za najbolji pitch u sekciji Pitch Your Fest na Torino Short Film Marketu 2021. FeKK je član Konferencije kratkog filma.

Otvorenje osmog izdanja FeKK – Ljubljana Short Film Festivala održat će se od 15. kolovoza u Ljubljani (Slovenija).

Filmske novosti

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja