Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Tristo tisuća kuna za Kino “Rudar”

„Kino u gradu, grad u kinu“

Kino „Rudar“ u Gradu Mursko Središće djelovalo je do 2004. godine kada je i zgrada kina zatvorena. Realizacija projekta uređenja i obnove Centra za kulturu „Rudar“ trajala je 13 godina te je tako „serjončarski“ hram kulture otvoren 2017. godine.

Međutim, modernizacija samog objekta i obogaćivanje programa kulturnog i zabavnog sadržaja Centra za kulturu nikad ne prestaje. Cilj je Centra za kulturu da uz kazališni i glazbeni program omogući i izvođenje kvalitetnih kino predstava. S obzirom na to da je za prikazivanje aktualnih filmova potreban određen video sustav koji može reproducirati najnovije filmske naslove u produkciji kuća kao što su Marvel i Disney, Grad Mursko Središće je aplicirao projekt „Kino u gradu, grad u kinu“ na natječaj Ministarstva kulture.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 530.000,00 kn, od čega je Ministarstvo kulture odobrilo za navedeni projekt sredstva u iznosu od 300.000,00 kn. Nakon realizacije navedenog projekta Centar za kulturu „Rudar“ moći će projicirati aktualne naslove.

ZORAN TURK

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja