Međimurje Press
Udruge

Misa za Domovinu i Hrvatske branitelje u Gornjem Mihaljevcu!

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Međimurske županije – ogranak Gornji Mihaljevec organizirao je u četvrtak, 5. kolovoza 2021. godine svečano obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja.

Svečanost obilježavanje započelo je kod centralnog križa na mjesnom groblju u Gornjem Mihaljevcu, gdje su članovi udruge „VETERAN“ – društvo branitelja Domovinskog rata, položili cvijeće i zapalili svijeću za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Obilježavanje se nastavilo svečanom misom za Domovinu u župnoj crkvi Svete. Katarine djevice i mučenice u Gornjem Mihaljevcu koju je predvodio vlč. Ivan Vugrinčić, te je u nadahnutoj propovijedi posebno istaknuo: „ Prigoda je da Bogu zahvalimo za slobodu i da odamo počast žrtvama Domovinskog rata. Prigoda je da zahvalimo i živim braniteljima koji su izložili svoje živote u obrani Domovine.“

Posebno svečani ton misnom slavlju dao je pjesmom župni zbor pod vodstvom Danice Gašparec.

Svečanost se nastavila ispred raspela („Krist iz Farkašića“) gdje su zapaljene svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. U prigodnoj riječi predsjednik UDVDR, podružnice Međimurske županije, ogranka Gornji Mihaljevec, dragovoljac Domovinskog rata, Franjo Kovačić, prisjetio se ponosa i slavnih dana VRO „Oluja“ u kojoj je učestvovao veliki broj građana Općine Gornji Mihaljevec. Pri tom je zahvalio svima koji čuvaju dignitet i tekovine Domovinskog rata jer to je zalog bolje i sretnije budućnosti budućih generacija, a posebno je zahvalio Općini Gornji Mihaljevec što je obnovila spomenik na kojem je raspelo.

Okupljenima se potom prigodnim riječima obratio načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec, te je okupljenima čestitao Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja.

Potom je u organizaciji UDVDR – podružnica Međimurske županije ogranak Gornji Mihaljevec u suradnji s vlč. Ivanom Vugrinčićem priređen prigodni domjenak.

Željko Tomašić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja